CDR.cz - Vybráno z IT

TikTok si zvyšuje reputaci: Najímá britskou firmu pro auditování bezpečnosti dat

Zdroj: Shutterstock

TikTok umožňuje uživatelům nahrávat a sledovat krátká videa s hudbou, humorem, tancem nebo jinými tématy, proto má také více než miliardu aktivních uživatelů a je jednou z nejstahovanějších aplikací na světě. Zároveň je ale dost často kritizován za nedostatečnou ochranu dat a soukromí svých uživatelů, zejména v souvislosti s jeho čínským původem a vlastnictvím.

TikTok se za posledních několik let setkal s mnoha kontroverzemi a kritikou ohledně své bezpečnosti a soukromí. Některé vlády a organizace jej obvinily z toho, že sbírá a sdílí citlivé údaje svých uživatelů s čínskou vládou nebo jinými subjekty. Některé země dokonce zakázaly nebo omezily používání TikToku ze strachu z narušení národní bezpečnosti nebo veřejného pořádku. TikTok popřel tato obvinění a tvrdil, že dodržuje vysoké standardy ochrany dat a soukromí a že nepodléhá žádnému cizímu vlivu.

Aby si získal důvěru uživatelů a vlád, TikTok podnikl několik kroků k zlepšení své bezpečnosti a transparentnosti. Jedním z nich je najmutí britské firmy NCC Group, která je jedním z předních poskytovatelů služeb v oblasti kybernetické bezpečnosti a řízení rizik . NCC Group bude provádět nezávislé kontroly bezpečnosti dat TikToku na kvartální bázi. Tyto kontroly budou zahrnovat testování penetrace, revizi kódu a posouzení konfigurace infrastruktury.

Zdroj: Shutterstock

Cílem této spolupráce je zajistit, že data uživatelů TikToku budou lépe chráněna před neoprávněným přístupem, zneužitím nebo únikem. NCC Group bude také poskytovat doporučení pro zlepšení bezpečnostních postupů a politik TikToku. Výsledky kontrol budou zveřejňovány na jeho oficiálních webových stránkách, aby byly viditelné pro veřejnost.

TikTok doufá, že tímto krokem prokáže svůj závazek k ochraně dat a soukromí svých uživatelů, čímž opět zvýší svou důvěryhodnost a transparentnost. TikTok rovněž slíbil, že bude spolupracovat s dalšími nezávislými experty a organizacemi, aby zlepšil své standardy a postupy v oblasti bezpečnosti.

Diskuse ke článku TikTok si zvyšuje reputaci: Najímá britskou firmu pro auditování bezpečnosti dat

Žádné komentáře.