CDR.cz - Vybráno z IT

TP-Link brzy uvede vlastní smartphony, budou ovládat další zařízení v domácnosti

nepřehlédněte
Čínský TP-Link, kterého všichni známe převážně jako výrobce síťových prvků, posune v novém roce svou „síťařinu“ na novou úroveň. Pod značkou Neffos uvede vlastní smartphony. No, vážně...

Začátkem února letošního roku plánuje TP-Link globálně uvést své první mobilní zařízení – „smartphony s user-friedly ovládáním a přívětivým designem“. Bližší specifikace co do výbavy zatím neznáme, každopádně probíhající partnerství s Google na jejich prvním OnHub WiFi routeru je určitým zřejmým příslibem nasazení operačního systému Android.

 

Samotné označení brandu Neffos (čteme jako „nef’-os“) pochází z řečtiny a kloubí v sobě v kontextu značky významy jako „cloudové“ a „velmi vzrušující“. Vivat marketing.

Společnost TP-Link si v segmentu WiFi produktů stojí dle žebříčku IDC2015 velmi dobře, zcela otevřeně neotřesitelně na prvním místě s tržním podílem 42,9 procent (s odskokem od druhého místa o 33,4 procenta). Snad právě na základě tohoto úspěchu, potenciální příbuznosti technologických oblastí či snad po vzoru jiných společností – zmiňme například Kodak či Benq – zkusí nastoupit do vlaku vlastních mobilních zařízeních a nabídnout dle vlastních slov prý něco nového.

Pokud pomineme marketingové komparace, smartphone od TP-Linku by měly nabídnout zajímavé ovládání a propojení s dalšími chytrými zařízeními – zkrátka vytvořit ve spolupráci s dalšími síťovými prvky (v domácnosti) - určitě hlavně těmi samotného výrobce - pomocí standardního protokolu ideální digitální ekosystém.

Smartphone bude plnit úlohu hlavního nástroje pro ovládání chytré domácnosti, která se stává v posledních letech čím dál častěji skloňovaným pojmem a ve které si chce každý výrobce utrhnout něco pro sebe. TP-Link se tak bude snažit nabídnout ucelené řešení od samotného ovládacího zařízení (hardware/software telefonu), až po kompletní řešení koncového síťové prvku v domácí (potažmo firemní) síti.

Zdroje: 

1, 2

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku TP-Link brzy uvede vlastní smartphony, budou ovládat další zařízení v domácnosti

Pondělí, 4 Leden 2016 - 19:29 | HKMaly | Osobne bych taky radsi zustal u mechanickych...
Pondělí, 4 Leden 2016 - 12:08 | R-M-X | A já myslel že je to má něco s DigiNeff :-)
Pondělí, 4 Leden 2016 - 11:07 | zx cygnus | Pevně doufám, že se mechanické zásuvky a spínače...
Pondělí, 4 Leden 2016 - 10:37 | Pepík Jan | Tak už jen chybí, aby na DDWRT připravili vlastní...

Zobrazit diskusi