CDR.cz - Vybráno z IT

TP-Link představuje nové chytré telefony Neffos X1 a X1 MAX

Neffos
Populární výrobce síťových řešení do domácností představil na veletrhu IFA několik novinek. Dvojice chytrých telefonů Neffos potěší fanoušky skvělého poměru cena/výkon a nabídnou prvotřídní výbavu.

TP-Link na veletrhu IFA v německu právě představuje nové modely chytrých telefonů s označením Neffos. Těšit se máme na dvojici modelů X1 a X1 Max. Akce vypukne v 15:00.

Čísla nesmí chybět. Zajímavé však je, že TP-Link routery jsou v tuto chvíli na trhu prodávané tolik, že tvoří polovinu všech prodejů. Promluvil o tom Jeffrey Chao, který v roce 1996 navrhl vlastní síťovou kartu a dal tak před 20 lety vzniknout TP-Linku.

Tp Link 1

TP-Link každou sekundu prodá 4,7 zařízení. Za posledních 6 let to bylo více než 700 milionů zařízení. Není proto žádným překvapením, že TP-Link chce pokračovat ve vývoji a zaměřit se i na oblasti, jako je IoT. Zatímco IoT propojuje věci, neffos podle TP-Linku propojuje lidi.

Neffos X1 a X1 Max - čtečka otisků prstů, 4 GB RAM a rychlé nabíjení

Neffos X1 Max potěší tloušťkou pouhých 7,75 mm a model X1 poté 7,95 mm. Výrobci se povedlo vyrobit zařízení s velmi tenkými okraji kolem displeje, která mají pouhých 0,6 mm. Poměr velikosti těla zařízení k displeji je 76 %. Celé tělo je poté vybroušeno z jednoho kusu hliníku. 

Neffos 2

Oba modely pohání SoC MediaTek P10 s osmi jádry a 4 GB RAM. Velikost úložiště se liší v závislosti na variantě telefonu. 5,5" displej X1 Max nabídne Full HD rozlišení a kryje jej 2.5D sklo od Corningu. X1 nabízí 5" displej s HD rozlišením. Oba panely sází na technologii IPS a kontrast 1000:1.

Neffos 1

Samozřejmostí se na trhu s chytrými telefony stává rychlá čtečka otisků prstů. Ta na zadní straně obou modelů zvládne ověření za méně, než 0,2 sekundy. Rychlé je i nabíjení, kdy za 30 minut dosánete 50 % baterie. 

Neffos Ceny

Pro fotografování zde nalezneme 13 MPx fotoaparát s PDAF automatickým zaměřováním. Fotoaparát si díky světenosti dobře poradí i s nočním focením. Telefony dorazí na trh ve 4. kvartálu tohoto roku s cenovkou začínající na 199 euro za model X1 a 249 euro za X1 Max v základní výbavě.

Zdroje: 

IFA 2016

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku TP-Link představuje nové chytré telefony Neffos X1 a X1 MAX

Pondělí, 19 Září 2016 - 22:32 | Pepa Zdepa | Ti by mohli přijít s nějakými chytrými hodinkami

Zobrazit diskusi