CDR.cz - Vybráno z IT

Trailery na filmy iSteve a Jobs: První snímek s příběhem Steva Jobse dorazí už zítra [video]

550x-steve-jobs-joke
Už včera jsme měli mít možnost poprvé spatřit nový snímek o Stevu Jobsovi s názvem "iSteve". Bohužel, bombové útoky v Bostonu rozhodly, že tomu tak nebude. Uvedení je naštěstí za rohem, pojďme se zatím podívat alespoň na trailery.

Je tomu více než rok, co svět opustila jedna z nejvýraznějších postav IT světa. Ano, byl jí právě Steve Jobs, který spolu se svými kolegy a konkurenty (Steve Wozniak, Bill Gates apod.) utvářel první trh s osobními počítači. Netrvalo dlouho a fanoušci zesnulého zakladatele Applu mohli začít číst knižní bestseller "Steve Jobs" od Waltera Isaacsona, na což pochopitelně brzy zareagovali vlastním příslibem i tvůrci filmů.

ashton_steve_jobs

Asi nejočekávanější je v tomto směru snímek "Jobs", který má popisovat život zmíněného vizionáře. V hlavní roli nás čeká Ashton Kutcher, takže doufejme, že z biografie nevznikne spíše komedie, v nichž herec občas hrává. Uvedení by mělo být 19. dubna, což je už za pár dní, pokud ovšem nedojde k dalšímu nečekanému oddálení. Čekání si můžete zpříjemnit trailerem níže.

Snímek napsaný za 3 dny a natočený za 5, dorazí zítra? 

Když už mluvíme o komediích, byla by škoda nezmínit druhý snímek, který má vyprávění pojmout trošku více satiricky. Nese název iSteve a v jeho hlavní roli hledejme herce Justina Longa, který si už dříve zahrál v reklamách Applu na téma "Mac vs. PC".

 

Film vznikl netradičně pod taktovkou portálu Funny or Die, který běžně publikuje zábavná videa o délce kolem 3 minut. Tentokrát však bude mít 60-75 minut, přičemž se nechme překvapit, jakým stylem bude vše natočené. Doufejme, že ne stejným, jakým byl natočen trailer. Ten je kvůli honbě za "epičností" poněkud chaotický. Vydání je naplánované na zítra, tedy 17. dubna 2013 na webu FunnyorDie.com, kde by měl být také zdarma ke shlédnutí.

Pokud by vás ani jeden ze snímků nezaujal, podívejte se po starých dobrých Pirátech ze Silicon Valley, určitě neprohloupíte a dozvíte se spoustu zajímavých momentů z počátků Microsoftu a Applu.

Tagy: 
Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Trailery na filmy iSteve a Jobs: První snímek s příběhem Steva Jobse dorazí už zítra [video]

Žádné komentáře.