CDR.cz - Vybráno z IT

Ubisoft plánuje filmový The Division a na letošní E3 odhalí Watch Dogs 2

Division Film 2
Nedávný počin Ubisoftu zaznamenal enormní úspěch, minimálně z hlediska prodejů. V herním průmysle se málokdy mluví o filmové adaptaci tak rychle. Zároveň bychom se měli údajně dočkat pokračování Watch Dogs, které před lety zaznamenalo ostrou kritiku.

Tom Clancy's The Division si získalo peněženky rekordního počtu hráčů. Pro Ubisoft se jednalo o obrovský kasový trhák důsledkem skvěle vybudovaného hypu, bez ohledu na dlouholeté prodlužování vydání, které pamatuje i E3 2013.

Pomineme-li prodejem, tak se titul ukázal být poněkud rozporuplný, co se hratelnosti týče, a zaujal jen úzkou cílovku. I přesto se Ubisoft rozhodl tento počin adaptovat do filmové podoby, což se v herním průmyslu tak často neslyší, jelikož klíčová slova filmové adaptace vzbouzí v mnoha hráčích husinu.

Division Film

Letošní filmový Assassin's Creed nejspíše přemluvil společnost, že tyto adaptace mají smysl a dají se točit i kvalitně, pokud nad nimi dohlíží mateřská ruka vývojářů. Ačkoliv je film stále daleko před námi, vkládá do něj Ubisoft velké naděje a v rozhorovech prozrazuje, že se jedná o skvělý kousek, který hráče překvapí. Že se Ubisoft hned hrne do další adaptace by mohlo prozrazovat, že jejich čirý optimismus nejsou jen reklamní žvásty, ale skutečné sebevědomí ve vlastní produkt. Bylo by fajn, kdyby kletba filmových adaptací byla konečně zlomena.

Assassin Creed 5Assassin Creed

Do role by měl být obsazen Jake Gyllenhaal (Bojovník, Slídil), který by měl zaujmout i roli režiséra. V současné době shání Ubisoft scénáristu. Nebylo by to poprvé, kdy toto jméno zaznělo u filmové adaptace nějakého titulu z produkce Ubisoftu, neb v roce 2010 měl premiéru Princ z Persie: Písky Času.

Další (a brzkou) nadějí je filmový Warcraft, který si ovšem zatím odnáší rozporuplná hodnocení – filmoví kritici jsou s filmem nespokojení, zatímco hráči vnímají film veskrze pozitivně. Nabízí se tedy jistá teorie, že byl film natočen primárně pro fanoušky znalí herního příběhu, který se ve filmu promítá do takové míry, že jej neznalí nestíhají sledovat a vnímat. To už prozradí ale příští týden, kdy se můžete těšit na detailní rozbor filmu, jeho srovnání s předlohou a samotnou recenzi.

Watch Dogs 2

Zároveň byl ohlášen jeden z titulů, které Ubisoft odhalí během své letošní prezence na E3, ke které se opět můžete těšit na naše rozsáhlé zpravodajství pokrývající každou blechu, co se na výstavě šustne. Během jejich konference dojde na odhalení nového Watch Dogs, které snad bude výrazně odlišné od titulu, kterého jsme se dočkali před dvěma lety a který mnoho fanoušků výrazně zklamal, jelikož se jednalo spíš o průměrný titul nesplňující očekávání, které Ubisoft vyhnal přemrštěným hypem.

Své slovo by měl dostat i nový South Park: Fractured But Whole.  

Zdroje: 

Diskuse ke článku Ubisoft plánuje filmový The Division a na letošní E3 odhalí Watch Dogs 2

Žádné komentáře.