CDR.cz - Vybráno z IT

Uniklý Update pro Windows 8.1 je stále ke stažení, změny za spěch nestojí

Respektive změny kosmetického rázu, které přináší, nestojí za to, aby člověk spěchal si jej stáhnout okamžitě z neoficiálních úložišť, protože bez nich už nemůže být. Že se však jedná o oficiálně-finální verzi Update ale není pochyb.

Jak se balíček vlastně ven dostal? Samozřejmě že přímo od zdroje, přímo z centra Windows Update. Microsoft již práce na aktualizačním balíčku dovršil a uvolnil jej k veřejnému stažení výrobcům a prodejcům počítačů, aby měli dostatek času jej nahrát do svých zařízení ještě před oficiálním uvedením pro širokou veřejnost, které je naplánováno na 8. duben letošního roku – po BUILD konferenci, kde se bude o Update pro Windows 8.1 jistě také hovořit.

Update se tak v pátek minulý týden "pochopitelně" dostal ven a díky komunitě se na webu drží i dnes, kdy jej není možné již stáhnout z oficiálního microsoftích serverů, které jsou již zablokovány. Komunita webu Mydigitallife jej tak umístila pro nedočkavce na server Mega, a to hned pěkně po verzích pro všechny tři platformy (x86, x64 a ARM).

Jednotlivé aktualizace ponesou označení KB2919442, KB2939087, KB2932046, KB2919355, KB2938439 a KB2937592 a budou (měly by být) v tomto sledu nainstalovány.

x86: https://mega.co.nz/#!nRAWFIqJ!h_frDQca2_Uds8_Dqt5wZoZN48OqDgO4PJ3K8LnOAkE
x64: https://mega.co.nz/#!TQpwWZqL!iNE8vjG4xrqASpDv_wyADTxkbzH2xZG9I5o8lg35Nyw
ARM: https://mega.co.nz/#!mF5CkIZS!fXPXoCbK3PhKG6O42nzw1w0bWwahboCWM4YHXvhmIT8

Odkazy mají pouze informační charakter. Stahování a následná instalace Update je pouze na vlastní nebezpečí. Již z principu doporučujeme posečkat na oficiální uvedení Microsoftu.

Update pro Windows 8.1 bude pro uživatele současných Windows 8.1 samozřejmě bezplatnou aktualizací. Podstatou balíčku je především kosmetická úprava Modern UI Style rozhraní pro použití zařízení tradičním způsobem, tedy ne výhradně dotykem, pro které je ono „Metro“ primárně optimalizováno.

Zatímco Windows 8 jako taková se na samotném začátku spíše snažila nabídnout uživatelům nový směr a způsob práce s jejich zařízeními, s postupnými aktualizacemi můžeme sledovat spíše smířlivé kroky směrem k uživatelům a jejich návykům, které zůstaly takřka nezměněny i na osmičkách – práce se stále pochopitelně soustředí v prostředí desktop.

Update tak dle screenshotů uživatelů, kteří si oficiální-neoficiálně Update nainstalovali, prozrazují například možnost připnutí Windows Store aplikace právě na ploše operačního systému, či proniknutí Start lišty a kontextové nabídky do prostředí Metra.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Uniklý Update pro Windows 8.1 je stále ke stažení, změny za spěch nestojí

Pondělí, 10 Březen 2014 - 11:40 | Jiří Molnár | Článek pojednává o aktualizaci (i tak označenou...
Pondělí, 10 Březen 2014 - 11:20 | Daniel Křenský | Celkem jsem zmatený z tohoto článku. Měl jsem...

Zobrazit diskusi