CDR.cz - Vybráno z IT

V továrnách Elona Muska se potvrdil již čtvrtý případ nákazy COVID-19

Elon Musk se nedokázal smířit s opatřeními kvůli koronavirové epidemii, která sám označoval za fašistická. Navzdory všem opatřením se rozhodl své továrny otevřít. Vedení okresu udělilo jeho továrně nakonec výjimku s tím, že musí dodržovat přísná bezpečnostní pravidla. Nyní se však ukázalo, že již čtvrtý zaměstnanec má pozitivní test na koronavirus.

Zdroj: Pixabay

Elon Musk byl jedním z podnikatelů, kteří utrpěli nemalé ztráty během opatření kvůli koronavirové pandemii, která sám označil za fašistická. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se rozhodl své továrny znovu otevřít a spustit výrobu i za cenu případných pokut. Nakonec se však vše v Elonovo dobro obrátilo, protože vedení okresu udělilo továrně raději výjimku, jak jsme již informovali. 

Toto rozhodnutí se ovšem neobešlo bez rizik z hlediska možného šíření koronaviru mezi zaměstnanci. Od 19. května, kdy Elon Musk otevřel své továrny na celonárodní úrovni, se nyní potvrdil v řadách zaměstnanců již čtvrtý případ nákazy s pozitivním výsledkem testu na COVID-19; tentokrát v továrně v Buffalo, New Yorku, kterou má na starost dceřinná společnost Tesly, SolarCity. Za běžného provozu zde pracuje 1 500 lidí, v období pandemie však počet aktivních zaměstnanců snížila na třetinu. 

Zdroj: BusinessInsider

Postoj Elona Muska k těmto opatřením byl z pohledu podnikatele logický, jelikož díky opatřením, která měla za cíl chránit lidské životy, nemohly jeho továrny vyrábět rakety, kosmické lodě, automobily, solární panely a další. V půlce května tedy Musk nařídil svým zaměstnancům Tesly v Kalifornii, aby se vrátili do práce i přes vládní zákaz. Údajně tak zaměstnanci učinili i ze strachu, aby nebyli propuštěni. 

Diskuse ke článku V továrnách Elona Muska se potvrdil již čtvrtý případ nákazy COVID-19

Čtvrtek, 4 Červen 2020 - 21:18 | Jirka1 | Komické je to matení jazyků, které tu probíhá,...

Zobrazit diskusi