CDR.cz - Vybráno z IT

Ve WhatsApp si budete moci vybrat, kdo neuvidí, kdy jste byli naposledy online

Server WABetaInfo přinesl informaci o tom, že WhatsApp ve své beta verzi pracuje na možnosti pro uživatele vybrat si, kdo uvidí jejich stav "naposledy online". Doposud umožňoval zablokovat buď všechny nebo jen ty mimo váš seznam kontaktů.

Zdroj

Společnost Meta nás na konci minulého roku zásobovala neustálými vylepšeními a aktualizacemi ve své chatovací aplikaci WhatsApp, zatímco v letošním roce spíše dohání konkurenci. Řada novinek totiž přichází do WhatsAppu až poté, co již nějakou dobu úspěšně fungují u konkurenčních aplikací.

S nejnovější beta verzí WhatsAppu pro iOS však vývojáři podle serveru WABetaInfo přichází se skutečnou novinkou. Ta by měla umožnit uživatelům omezit zobrazování jejich stavu „naposledy online“ konkrétním uživatelům. Některým uživatelům může tato nová funkce přijít vhod.

Zdroj

Ne každý totiž chce, aby ostatní věděli, kdy byl naposledy online. WhatsApp sice nějakou dobu nabízí možnost omezit zobrazování vaší aktivity pro všechny, nebo naopak povolit zobrazení pouze vašim kontaktům. Novinkou tak je vybrat kontakty, kterým se tato aktivita nezobrazí. Může se tak jednat třeba o zaměstnavatele či obchodního partnera. Podle posledních zpráv by se vývojáři měli také zaměřit více na ochranu osobních údajů, a to konkrétně v oblasti profilových fotek a fotek v sekcích. Každopádně je jasné, že v blízké době již můžeme tyto změny čekat i v ostrých verzích.

Diskuse ke článku Ve WhatsApp si budete moci vybrat, kdo neuvidí, kdy jste byli naposledy online

Žádné komentáře.