CDR.cz - Vybráno z IT

Ve WhatsAppu si konečně budete moct označit a připnout oblíbené konverzace

Zdroj: Shutterstock

Zdá se to možná jako chvilka, ale nyní je tomu právě deset let, co společnost Meta Platforms, tehdy ještě Facebook, zakoupila WhatsApp. Tehdy nebyl rozhodně tak velký a populární, ale Meta v něm viděla zkrátka dobrý potenciál, a tak po něm skočila.

Od té doby vývojáři Mety pracují na předělávání celé infrastruktury, vzhledu, kompatibilitě či funkcionalitách. Novinek a funkcí přichází každý měsíc více než dost, ale teď přichází jedna, která skutečně stojí za povšimnutí. Jde totiž o možnost označit některé chaty jako oblíbené a tím je oddělit od těch ostatních.

Proč je tato funkce tak důležitá? Každý, kdo používá WhatsApp, ví, že komunikace může být rychlá a snadná, ale někdy se důležité konverzace ztratí v moři zpráv ze skupinových chatů, interakcí se značkou a dalších konverzací. Aby se omezilo opakované používání vyhledávacího pole v aplikaci nahoře, WhatsApp umožňuje připnout až tři konverzace, které často používáte, na začátek seznamu chatů. Avšak tento systém má své omezení a není úplně ideální pro ty, kteří mají mnoho často používaných konverzací.

Zdroj: Shutterstock

Nová funkce označení chatů jako oblíbených, kterou společnost Meta vyvíjí pro WhatsApp na iOS, má potenciál řešit tento problém. Tato funkce umožní uživatelům označit si své oblíbené chaty a oddělit je od ostatních. Tyto oblíbené chaty budou posléze umístěny na samostatné kartě, což ulehčí uživatelům okamžitý přístup k těm nejdůležitějším konverzacím.

Jak se zdá, nová funkce bude podobná nedávným změnám, které WhatsApp přináší, a to zaměření se na poskytování snadného přístupu k tomu, co je pro uživatele nejdůležitější. Ačkoli tato funkce zatím není plně implementována a stále je ve vývoji, naznačuje, že WhatsApp se snaží poskytnout uživatelům lepší a přizpůsobivější zážitek z používání aplikace. Doufejme, že tato funkce brzy dorazí i na platformu Android a přinese s sebou další vylepšení, která usnadní každodenní používání WhatsAppu pro všechny uživatele.

Diskuse ke článku Ve WhatsAppu si konečně budete moct označit a připnout oblíbené konverzace

Žádné komentáře.