CDR.cz - Vybráno z IT

Vista Equity kupuje Citrix za 354 miliard korun, sloučí jej s Tibco

Investiční fond Vista Equity Partners se rozhodl odkoupit společnost Citrix, která se specializuje na hybridní cloudová řešení a virtualizaci serverů za 16,5 miliard dolarů, v přepočtu 354 miliard korun. Chce ji sloučit se svou společností Tibco, která je zase zaměřená na analytiku. Dohromady tak mají připravit ideální nástroj pro mnoho společností.

Zdroj

Společnost Citrix je specialistou v oblasti technologií pro virtualizaci serverů a hybridních cloudů, která byla založena již v roce 1989. Nyní přišla zpráva, že investiční fondy Vista Equity Partners a Evergreen Coast Capital by společnost Citrix měly převzít za částku 16,5 miliardy dolarů.

Investiční fond Vista Equity Partners by chtěl společnost Citrix sloučit se svojí společností Tibco, kterou také v minulosti zakoupil. Výsledkem by měla být společnost specializovaná na hybridní a cloudová prostředí. Na jednu stranu není tato zpráva žádným překvapením, protože o případném prodeji se hovořilo již poměrně dlouhou dobu.

Zdroj

Na počátku chtělo vedení společnosti Ciprix najít alternativní řešení, ale již v prosinci minulého roku se hovořilo o prodeji za 13 miliard dolarů. Po dokončení převodu na soukromý podnik by měl každý z akcionářů dostat vyplaceno 104 dolarů za jednu akcii.

Podle názoru odborníků by však tato akvizice a následné sloučení se společností Tibco mohlo fungovat dobře, protože Tibco může poskytnout analytické nástroje, kdežto Citrix virtualizační a cloudové nástroje. Přesně tento model by pak mohl být vhodný pro specifickou kategorii firem. O přísun budoucích zákazníků se nemusí bát, protože společně mají okolo 400 tisíc zákazníků.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Vista Equity kupuje Citrix za 354 miliard korun, sloučí jej s Tibco

Čtvrtek, 3 Únor 2022 - 07:46 | TyNyT | Akvizice jsou chaos vždy. :-)
Středa, 2 Únor 2022 - 14:12 | tslany | Pracoval jsem pro společnost, která pak byla...

Zobrazit diskusi