CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp umožní skrýt před konkrétními kontakty, kdy jste byli naposledy online

Navzdory tomu, že WhatsAppu vyhrožuje nespočet uživatelů svým odchodem kvůli svým přetrvávajícím kontroverzím ohledně změny zásad ochrany osobních údajů, zdá se, že je aplikace příliš známá na to, aby naprosto selhala a zmizela.
Zatímco nejnovější beta aktualizace neřeší obavy o soukromí související s jeho mateřskou společností Facebook (aka Meta), alespoň vám pomůže zůstat soukromější, pokud jde o ostatní uživatele WhatsAppu. Jak uvádí WABetaInfo, WhatsApp beta verze 2.21.33.14 totiž zavádí možnost skrytí vašeho stavu „Naposledy online“ před konkrétními kontakty.
 
V aktuální stabilní verzi jsou umožněny pouze tři typy sdílení vašeho stavu. Buďto ho necháte odkrytý všem, kdo mají vaše číslo, pouze lidem uložených přímo ve vašich kontaktech, a nebo nikomu. Nové řešení usnadňuje sdílení vašeho online stavu s širokou škálou vašich přáteli či rodinnou, a zároveň vám dává možnost vyloučit uživatele, u kterých rozhodně nechcete, aby váš stav viděli. 

 zdroj

Konkurence WhatsAppu již tuto funkci má dávno zavedenou, i když po svém. Například Telegram k tomu přistupuje úplně opačně - umožňuje vám zakázat přístup k vašemu stavu, až na vybrané kontakty. Tímto způsobem si lze vytvořit pouze malý okruh těch nejbližších osob, což je nejspíše jednodušší řešení, než vyřazovat všechny nechtěné kontakty po jednom a nechávat si povoleno jen těch několik málo. 
 
Pokud se na novou funkci chcete podívat a vyzkoušet si ji, můžete si stáhnout nejnovější beta verzi WhatsApp z APK Mirror. Obvykle byste se k ní také mohli dostat  prostřednictvím Obchodu Play, ale vypadá to, že oficiální testovací program je momentálně přehlcený.

Diskuse ke článku WhatsApp umožní skrýt před konkrétními kontakty, kdy jste byli naposledy online

Žádné komentáře.