CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp zavádí funkce komunit pro chatování mezi skupinami a podskupinami

Vývojáři společnosti Meta začali nasazovat novou funkci pro WhatsApp, kterou ohlásili již letos v dubnu. Jedná se o "Komunity", které by mohly uvítat zejména pracovní skupiny.

zdroj: Shutterstock

Aplikace WhatsApp není jen nejpopulárnější chatovací aplikace, ale také jedna z nejpoužívanějších aplikací vůbec. Společnost Meta, která WhatsApp vlastní, si je dobře vědoma toho, že ji používá více než miliarda uživatelů, a proto se také snaží neustále přinášet různé novinky a další funkce.

Jednou z novinek je i funkce WhatsApp Communities, která byla ale ohlášena již letos v dubnu. V současné době je již tato funkce v testování u vybraných uživatelů a její cíl je jednoduchý – shromáždit na jedno místo relevantní skupinu uživatelů. Nová ikonka by měla nahradit ikonku fotoaparátu na panelu.

zdroj: Shutterstock

Po kliknutí na novou ikonku se vám zobrazí možnost vytvořit komunitu, do které můžete zahrnout až 10 dalších podskupin s tím, že každá podskupina může pojmout až 512 členů. Maximální počet členů v jedné komunitě je tak prozatím 5120. Po vytvoření komunity se vám obratem nabídne i možnost zasílání oznámení.

Díky této funkci tak může každý správce komunity zaslat hromadně správu každému členovi všech podskupin, ale také všem najednou. Nevýhodou může být fakt, že WhatsApp neskrývá telefonní čísla jednotlivých členů. To znamená, že každý ve skupině uvidí vaše kontaktní údaje. Nicméně tuto funkci určitě využijí i menší pracovní skupiny, školní skupiny nebo i skupiny přátel.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku WhatsApp zavádí funkce komunit pro chatování mezi skupinami a podskupinami

Žádné komentáře.