CDR.cz - Vybráno z IT

Windows 11: Nová aktualizace přináší reklamy do nabídky Start

Zdroj: Shutterstock

Aktualizace Windows 11 (KB5036980) přináší reklamy na aplikace do nabídky Start. Tato změna vyvolává obavy ohledně monetizace operačního systému a nedostatečného zohlednění uživatelské zpětné vazby.

Tato nová "funkce" je součástí sekce "Doporučeno" a zobrazuje aplikace z Microsoft Store. I když je tato funkce ve výchozím nastavení povolená, uživatelé si mohou reklamy vypnout prostřednictvím nastavení.

Tato změna přichází jako překvapení pro mnoho uživatelů, kteří doufali, že maloobchodní verze Windows 11 bude bez reklam. Microsoft zdůraznil, že aplikace v sekci "Doporučeno" pocházejí od vybraných vývojářů, ale někteří uživatelé toto rozhodnutí vnímají jako další krok směrem k monetizaci operačního systému.

Zdroj: Shutterstock

Někteří kritici poukazují na to, že tato změna přichází velmi rychle po dobu, kdy byla tato funkce testována v Insider beta verzi Windows 11. To naznačuje, že Microsoft možná nepřikládá dostatečný význam uživatelské zpětné vazbě, kterou získává od programu Insider.

Proti této změně se ozývá také hlas zkomolených uživatelů, kteří ji vnímají jako nechtěné otravné upozornění. Zatímco odstranění reklam není obtížné, může to uživatelům připomenout frustrující zkušenosti s odstraňováním nevyžádaného softwaru z OEM instalací Windows.

Je třeba pochopit, že takové změny mohou mít různé dopady na uživatelskou zkušenost a vnímání produktu. Bude zajímavé sledovat, jak uživatelé a komunita dále zareagují na tuto změnu a zda Microsoft provede nějaké další kroky na základě jejich zpětné vazby.

Diskuse ke článku Windows 11: Nová aktualizace přináší reklamy do nabídky Start

Čtvrtek, 25 Duben 2024 - 07:02 | Mirda Červíček | Jsem tak rád, že jsem začal objevovat svět linuxu...

Zobrazit diskusi