CDR.cz - Vybráno z IT

YouTube bude více chránit autorská práva. Vylepšil nástroj „Erase song“

Zdroj: Shuttestock

YouTube zjednodušuje tvůrcům odstraňování hudby chráněné autorskými právy z jejich videí pomocí vylepšeného nástroje „erase song“. Tento nový nástroj, využívající umělou inteligenci, umožňuje přesné odstranění pouze hudebních stop bez narušení ostatních zvuků, jako jsou konverzace.

Tvůrci, kteří obdrží stížnost na porušení autorských práv kvůli hudbě ve svých videích, mají na výběr několik možností. Mohou vystřihnout dotčený segment, nahradit hudbu schválenou skladbou z YouTube zvukové knihovny, nebo nyní díky vylepšenému nástroji odstranit pouze hudbu, zatímco ostatní zvuky zůstanou nedotčené. Tento krok je nezbytný pro opětovné zpeněžení videa, které je pozastaveno, dokud není nárok vyřešen.

YouTube nástroj „erase song“ testoval již nějakou dobu, ale podle vyjádření společnosti nebyl vždy tak přesný, jak by si přáli. Nová verze nástroje využívá umělou inteligenci k přesnější detekci a odstranění hudby chráněné autorskými právy. I přesto YouTube přiznává, že nový nástroj nemusí fungovat dokonale ve všech případech, zejména pokud je odstranění skladby složité kvůli kvalitě zvuku nebo přítomnosti jiných zvuků během přehrávání.

Zdroj: Shutterstock

Pokud se odstranění hudby ukáže jako příliš obtížné, tvůrci mají k dispozici i další možnosti. Kromě vystřižení problematického segmentu nebo nahrazení hudby mohou tvůrci nyní také využít možnost ztlumit tuto část videa. Tímto způsobem mohou zajistit, že jejich obsah nebude porušovat autorská práva a zároveň zůstanou ostatní části videa zachovány.

Upgradovaný nástroj „erase song“ bude postupně dostupný ve Studiu YouTube v nadcházejících týdnech, což poskytne tvůrcům lepší nástroje pro správu jejich obsahu a ochranu před autorskými nároky. Tento krok je součástí širšího úsilí YouTube o podporu svých tvůrců a zajištění, že jejich práce může být sdílena a zpeněžena bez komplikací spojených s autorskými právy.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku YouTube bude více chránit autorská práva. Vylepšil nástroj „Erase song“

Čtvrtek, 11 Červenec 2024 - 10:58 | DRK | Ehm končně chápu proč v poslední době na...
Pondělí, 8 Červenec 2024 - 07:14 | Gaunter | YT na autorské práva zvysoka kašle. Jediné o čo...

Zobrazit diskusi