CDR.cz - Vybráno z IT

YouTube se chce přeměnit na platformu pro online hry. Už začíná s testováním

Zdroj: Shutterstock

Podle nové zprávy od Wall Street Journal hledá YouTube nové způsoby, jak využít potenciál online her jako nového zdroje příjmů. Video hostingová platforma údajně pozvala zaměstnance k testování nové funkce zvané Playables, která uživatelům otevírá přístup k online hrám přímo na YouTube. A zdá se, že budou moci hrát na webové stránce YouTube pomocí webového prohlížeče nebo v aplikaci, ať už na telefonu Android nebo iOS.

Co jsou Playables?

Playables jsou online hry, které mohou být jednoduché nebo složité, zábavné nebo vzdělávací, akční nebo relaxační. Uživatelé si v tomto případě budou moci vybírat z různých žánrů, témat a obtížností, aby si našli hru dle svého gusta. Jsou inspirovány aplikacemi jako Google Play Games, Facebook Instant Games nebo Apple Arcade, které taktéž nabízejí širokou škálu her pro mobilní zařízení.

Proč jsou online hry důležité pro YouTube?

Představují novou možnost, jak generovat příjmy z reklam nebo předplatného. YouTube již vydělává peníze z herních živých přenosů, ale tato nová funkce by mu dala větší příležitost, jak využít rostoucí popularity online her mezi uživateli. Playables je možná spíše podobný službě na Netflixu, který dává svým placeným uživatelům přístup k jednoduchým hrám na mobil. Netflix má velké ambice pro svou herní iniciativu a údajně pracuje na rozšíření - televizních hrách, které budeme ovládat za pomocí svých mobilních telefonů. 

Diskuse ke článku YouTube se chce přeměnit na platformu pro online hry. Už začíná s testováním

Pátek, 30 Červen 2023 - 07:45 | x3m | No jo, lebo stadia bola taky ohromny uspech, ze...

Zobrazit diskusi