CDR.cz - Vybráno z IT

YouTube se chystá zavést placené kanály

Youtube logo
Server YouTube se rozhodl vydělávat na svém obsahu. Dle dostupných informací chce některé kanály zpoplatnit už na jaře. Neuškodí mu to?

Podle webové stránky AdAge přichází změna v přehrávání online videí, server YouTube by měl na jaře spustit program individuálně placených kanálů. Zatím není jasné, o které kanály přesně půjde, avšak cena předplatného by měla stát 1 - 5 dolarů za měsíc. Bude tedy záležet na tom, se kterými úspěšnými tvůrci se portál domluví a přesvědčí je, aby si za svá videa nechali platit. Předplatné by mělo uživatelům přinést i prémiový obsah, jako jsou živé přenosy nebo online sledování koncertů.

Ještě se zvažuje také další možnost. Uživatel by si nabíjel kredit a ten by cíleně utrácel za obsah, o nějž má zájem. Na začátku spuštění nové funkce se má zpřístupnit maximálně dvacet pět placených kanálů. Výnosy ze zisku se mají dělit podobně jako u reklam, tedy v poměru 45:55.

YouTube by měl více informací o placených kanálech odhalit na americké konferenci Digital Content New Fronts, která začíná 29. dubna 2013 v New Yorku. Uvidíme, zda tímto tahem oblíbený server své návštěvníky spíše neztratí.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku YouTube se chystá zavést placené kanály

Sobota, 2 Únor 2013 - 13:29 | ZdenekJi | Hlavně aby to nezačalo býto povinné ve stylu...
Pátek, 1 Únor 2013 - 12:52 | Máček333 | Kromě toho hlavní konzumenti v ČR nevládnou cizím...
Pátek, 1 Únor 2013 - 12:30 | Alexandra Stanovska | Pekný počin, ak by bolo možné pozrieť si seriály...

Zobrazit diskusi