CDR.cz - Vybráno z IT

Že program Insider pro Windows 10 Mobile končí? Kdeže...

Windows 10 Mobile
Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Microsoft bude nadále vydávat Insider verze systému Windows 10 Mobile. Počkat, opravdu je to tak neuvěřitelné?

Nedávno jsme vás informovali o tom, že Redmond již nemá Windows 10 Mobile jako svůj primární cíl vývoje. Postupem času se dalo čekat, že to tak dopadne. Je to škoda, ale co se dá dělat. Nicméně, i přesto bude Microsoft pokračovat ve vydávání Insider buildů. Proč?

Inu, program Insider není jen o vyzkoušení si nových funkcí operačního systému, ale také o nahlášení chyb, které v něm jsou. Pro Microsoft je to velice levný beta-test program, kde nemusí platit testery za to, aby hledali chyby. Takže se dá říci, že je to vcelku chytré a poměrně levné řešení.

Insiderem jste se prvně mohli stát u Windows Phone 8.1 a v principu byl stejný jako dnes. Potencionální testeři byli lákáni na nové funkce systému a ti nejlepší mohli dokonce vyhrát nějakou tu cenu v podobě tabletu Surface. Lákadla v podobě cen sice postupně vymizela, ale možnost si vyzkoušet nevyzkoušené zůstala.

To ovšem neplatí pro Windows 10 Mobile, kde budou k dispozici už jen bezpečnostní updaty, které budou zajišťovat bezpečný chod systému… Nebo se o to bude Redmond alespoň snažit. Možná je to další ze způsobů, jak snížit počet uživatelů jeho mobilního operačního systému. Co myslíte vy? Je škoda, že v Microsoftu mobilní Windows utnuli, či nikoliv?

Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Že program Insider pro Windows 10 Mobile končí? Kdeže...

Neděle, 5 Listopad 2017 - 12:01 | Nnet | Mě konec windows phone štve. Nejen protože jsem...
Neděle, 5 Listopad 2017 - 11:59 | Nnet | Chyba, 2x odeslaná zprava.
Čtvrtek, 2 Listopad 2017 - 18:32 | Pety | Cesta do pekla je dlážděna stále vyššími zisky...
Čtvrtek, 2 Listopad 2017 - 07:14 | Gaunter | "Pro Microsoft je to velice levný beta-test...

Zobrazit diskusi