CDR.cz - Vybráno z IT

Adobe změnilo podmínky použití: Nastala bouře nevole uživatelů

Zdroj: Shuttestock

Společnost Adobe nedávno provedla aktualizaci svých smluvních podmínek, což vedlo k výrazné nespokojenosti mezi jejími uživateli. Tato změna, která zahrnuje prověřování dat za účelem nalezení nelegálního obsahu, se setkala s kritikou z důvodu obav o soukromí.

Hlavní úprava podmínek se týká změny formulace z "budeme mít přístup k vašemu obsahu pouze omezenými způsoby" na "můžeme přistupovat, zobrazovat nebo zpracovávat váš obsah," a zahrnuje také zmínku o "automatizovaných i manuálních metodách". To znamená, že Adobe nyní může používat jak automatizované, tak ruční metody ke skenování uživatelských dat.

V reakci na obavy uživatelů Adobe uvedlo, že tato omezená licence je nutná pro provozování a zlepšování jejich služeb a softwaru a pro dodržování zákonů, jako je ochrana proti urážlivému obsahu. Společnost také uvedla, že aplikace a služby Adobe potřebují přístup k obsahu, aby mohly plnit své funkce, jako jsou cloudové efekty a filtry.

Zdroj: Shutterstock

Adobe dále vysvětlilo, že technologie a manuální procesy budou používány k prověřování obsahu, zejména za účelem identifikace nezákonného materiálu, jako je obsah zahrnující sexuální zneužívání dětí, nebo jiný urážlivý obsah a chování, například spam nebo phishing.

I když se tyto změny mohou zdát jako krok ke zlepšení kvality služeb a zajištění souladu s právními předpisy, mnoho uživatelů je znepokojeno širokým přístupem k jejich osobním a citlivým datům. Tento posun směrem k otevřenějšímu povolení pro přístup k obsahu vyvolává obavy o soukromí a důvěru uživatelů, které Adobe svým prohlášením plně neutišilo.

Dobrou zprávou je, že Adobe zdůraznilo, že nebude používat obsah zákazníků k trénování svých AI modelů Firefly Gen a že si nikdy nepřivlastní díla vytvořená zákazníky. Nicméně to znovu poukazuje na velký problém, který stále nemá v tuto chvíli kvalitní legislativní oporu. Nezbývá než doufat, že se v budoucnu stanový jasný rámec používání umělé inteligence i to, jaká data jí budou předkládána pro trénování. 

Diskuse ke článku Adobe změnilo podmínky použití: Nastala bouře nevole uživatelů

Pondělí, 17 Červen 2024 - 19:32 | RedMaX | Pozor, článek psala neumělá inteligence Čihák. V...
Pondělí, 17 Červen 2024 - 17:40 | Doyl | To jako mě budou procházet fotky v pc a budou...
Pondělí, 17 Červen 2024 - 11:39 | RedMaX | Je to možný, tohle nerozporuju, Adobe se už...
Pondělí, 17 Červen 2024 - 08:55 | Peetee | Na tento účel by jim stačila ta původní formulace...
Pondělí, 17 Červen 2024 - 07:29 | RedMaX | To je zase překlad jak noha. Adobe poskytuje...

Zobrazit diskusi