CDR.cz - Vybráno z IT

Android Auto bude nově fungovat i v zaparkovaném autě

Zdroj: Shutterstock

Novým vylepšením pro uživatele Android Auto je označování aplikací, které fungují pouze v zaparkovaném režimu. Tato aktualizace umožňuje snadnější identifikaci těchto aplikací přímo na domovské obrazovce.

Nové funkce pro Android Auto a Android Automotive OS přináší uživatelům výraznější a pohodlnější zkušenost s používáním těchto systémů ve vozidle. Jedním z významných vylepšení je označování aplikací, které fungují pouze v režimu parkování, přímo na domovské obrazovce. Tato aktualizace umožňuje uživatelům snadněji identifikovat tyto aplikace a zlepšuje přehlednost navigace mezi nimi. Díky tomu mohou uživatelé lépe využívat potenciál svého automobilového systému i mimo jízdu.

Kromě označování aplikací se také pracuje na dalších vylepšeních, která by mohla zvýšit funkcionalitu a užitečnost Android Automotive OS v situacích, kdy je vozidlo zaparkované. Plánovaná podpora pro prohlížeč Chrome přináší možnost pro navigaci nebo objednání jídla při zastavení vozidla, což přináší další možnosti pro využití automobilového systému v běžných každodenních situacích.

Zdroj: Shutterstock

Dalším důležitým krokem směrem k větší uživatelské spokojenosti je práce na zlepšení funkcionality Android Automotive OS v situacích, kdy je vozidlo zaparkované. Například přístup k plné herní knihovně Steam během parkování je skvělým příkladem využití potenciálu automobilového systému mimo jízdu. V kombinaci s rozšířením nabídky aplikací a vylepšením podpory pro prohlížeč Chrome by uživatelé mohli zažít skutečně multifunkční prostředí při používání svého vozidla.

Důraz na inovace a uživatelskou přívětivost ukazuje, že společnost Google se snaží posunout Android Auto a Android Automotive OS na vyšší úroveň a nabídnout uživatelům maximální pohodlí a flexibilitu při cestování. S přibývajícími funkcemi a vylepšeními můžeme očekávat ještě příjemnější a efektivnější používání těchto automobilových systémů v budoucnosti. Navíc se jedná o poměrně praktické řešení, protože každý, kdo třeba čeká před obchodním domem na manželku, by určitě využil možnost „hrát si s Android Auto“.

Diskuse ke článku Android Auto bude nově fungovat i v zaparkovaném autě

Středa, 6 Březen 2024 - 13:57 | x3m | Jezis, to co za uplne odveci nazov clanku?

Zobrazit diskusi