CDR.cz - Vybráno z IT

Tipy na aplikace pro Android - hudební přehrávače

play2
Hudební přehrávač má samozřejmě každý telefon se systémem Android již v základu. Ten však většinou bývá jen velmi jednoduchý a nabízí několik málo možností a minimum nastavení. A protože jsou dnešní uživatelé "zmlsaní" a požadují desítky až stovky různých funkcí, vzniklo velké množství alternativních přehrávačů, mezi kterými je možné vybírat. Několik zajímavých si představíme na následujících řádcích.

DoubleTwist

Poměrně pokročilý (nejenom) hudební přehrávač, který zvládá třídit hudbu podle interpretů, alb, skladeb či seznamů skladeb. Během přehrávání je samozřejmě možné využít funkce jako je náhodné přehrávání nebo opakování a nechybí možnost automatického stahování obrázků alba (cover art). Ovládání je velmi intuitivní, a to jak při procházení nabídkami a hudbou, tak i při přehrávání hudby. Mezi těmito dvěma režimy lze navíc plynule přecházet. V nastavení aplikace lze najít řadu cenných funkcí, jako je možnost aktivovat ovládání přehrávače i z obrazovky uzamčeného přístroje, automatické přihlášení telefonu jako USB disku, přeposílání informací na Last.fm, či nastavení ovládání prostřednictvím headsetu. Kromě přehrávání hudby zvládne ToubleTwist také její synchronizaci (a to i bezdrátově), poradí si však i s podcasty, poslechem internetových rádií nebo přehráváním videa.

DoubleTwist je v základu zdarma, za funkce jako je bezdrátová synchronizace hudby nebo pokročilá práce s podscasty je však nutné již zaplatit.

Screenshot prostředí Odkaz ke stažení
DoubleTwist
QR kód - DoubleTwist

Winamp

Počítačovou verzi této aplikace zná pravděpodobně každý z nás. Přehrávač pro Android je spíše jednodušší, přesto však nabízí všechny potřebné funkce a nastavení včetně povedeného třídění hudby nebo práce se seznamy skladeb. I tentokrát je možné využít funkce jako automatické přihlášení telefonu jako USB disk nebo bezdrátové synchronizace hudby s počítačem, či napojení na Last.fm. Zajímavá je také možnost Winamp propojit s vestavěným "androidím" vyhledáváním.

Winamp pro Android je v základu zdarma, i tentokrát jsou však zpoplatněny pokročilejší funkce.

Screenshot prostředí Odkaz ke stažení
Winamp
QR kód - Winamp

JetAudio

Jet Audio je také spíše jednodušší aplikace, která zvládne procházení hudby řazené dle různých kritérií včetně možnosti procházení adresářové struktury nebo seznamů skladeb. Mezi zajímavé vlastnosti patří skutečně velmi pokročilý ekvalizér s bohatými možnostmi, či časovač umožňující naprogramovat automatické vypnutí přehrávání po nastavené době, což může přijít vhod např. při poslechu hudby před spaním. Na druhou stranu nabízí poměrně široké možnosti přizpůsobení chování i zvuku.

Stejně jako v řadě předchozích případů je program v základu zdarma s tím, že pokročilejší možnosti si je nutné již připlatit.

Screenshot prostředí Odkaz ke stažení
Jet Audio
QR kód - JetAudio

Meridian Media Player Revolute

Multimediální přehrávač, který si kromě hudby poradí také s videi, a dokonce je dokáže kombinovat v jednom seznamu skladeb. Aplikace na první pohled oplývá spíše méně pěkným grafickým provedením, které však vynahradí několika zajímavými funkcemi, z nichž lze zmínit např. ovládání pomocí různých dotykových gest, velmi pokročilé seznamy skladeb, pokročilé možnosti procházení multimédií nebo synchronizaci s počítačem.

Znovu se budeme opakovat u informace o ceně - základní verze zdarma, pokročilé funkce zpoplatněné.

Screenshot prostředí Odkaz ke stažení
Meridian
QR kód - Meridian Media Player Revolute

Mort Player

Spíše jednodušší přehrávač, který však samozřejmě podporuje také různé filtrování hudby či procházení složek, nechybí ani spolupráce s Last.fm, nastavení ekvalizéru, časovač (a dokonce ani budík) či práce s gesty a seznamy skladeb.

Mort Player je zdarma, je však k dispozici také v placené verzi.

Screenshot prostředí Odkaz ke stažení
Mort Player
QR kód - Mort Player

Player Pro

Další z pokročilejších aplikací, která nabízí např. chytré smartlisty (seznamy skladeb), recenze na skladby a alba, rozšířené zvukové efekty, podporu Dolby a SRS (u některých přístrojů), různá dotyková gesta, práci s texty písní, možnost nadefinovat si zobrazení, nechybí ovládání i z obrazovky uzamčeného přístroje. K dispozici je dokonce i možnost editace tagů, časovač, ovládání přehrávače různými pohyby telefonem, opět je k dispozici i vyhledávání či podpora spolupráce s headsety (klasickými i bezdrátovými), připraveno je hlasové ovládání či možnost ovládat přehrávání i z notifikační lišty (u přístrojů s Androidem ICS).

K dispozici je 7mi denní trial verze, po jejímž vypršení je nutné dokoupit plnou verzi programu.

Screenshot prostředí Odkaz ke stažení
Player Pro
QR kód - Player Pro

PowerAmp

Dobře vybavený přehrávač, který kromě všech základních funkcí (práce s playlisty, třídění složek, album art apod.) zvládá pokročilé nastavení ekvalizéru a dalších zvukových vlastností, nastavení přechodů mezi skladbami, spolupráci s Last.fm, pokročilou práci s hudební knihovou, podporu textů a celkově široké možnosti přizpůsobení.

K dispozici je 15ti denní trial verze, po jejímž vypršení je nutné dokoupit plnou verzi programu.

Screenshot prostředí Odkaz ke stažení
Power Amp
QR kód - PowerAmp

TuneIn Radio

Poslední program bude trošku z jiného soudku, nesoustředí se totiž na lokálně uloženou hudbu, ale na poslech internetových rádií. V jeho nabídce je obrovské množství rádií, které je možné procházet rozdělené do různých kategorií. Stanice je možné procházet podle země původu nebo podle různých žánrů (hudba, sport, zpravodajství apod.) s tím, že většina z těchto podkategorií se ještě dělí dále. Při provozu tohoto typu aplikací (samozřejmě existuje více podobných programů) je však nutné počítat s tím, že data jsou stahována z internetu a jejich objem není zrovna malý. Výhodné je proto používat Wi-Fi, a pokud to není možné, vyplatí se neomezený datový tarif (je v podstatě nutností). Takže ačkoli TuneIn Radio nelze považovat za klasický hudební přehrávač, může ho celkem pohodlně nahradit - nemusíte se vázat pouze na svou hudbu, ale pustíte si to, na co máte zrovna náladu.

Základní verze programu je zdarma, za verzi, která umí mimo jiné nahrávání je nutné zaplatit.

Screenshot prostředí Odkaz ke stažení
TuneIn Radio
QR kód - TuneIn Radio

 

Tagy: 

Diskuse ke článku Tipy na aplikace pro Android - hudební přehrávače

Čtvrtek, 26 Červenec 2012 - 08:00 | peca | Doplním konstruktivní kritiku: Uvádět minimální...
Středa, 25 Červenec 2012 - 18:09 | ZdenekJi | Články na CDR obvykle mívají slušnou úroveň, ale...
Středa, 25 Červenec 2012 - 17:19 | besik33 | Taky hlasuji zato ze clanek mohl by zpracovan...
Středa, 25 Červenec 2012 - 13:22 | Eso Rimmer | Já jsem spokojený s Player Pro. Po Locus Pro je...
Středa, 25 Červenec 2012 - 11:41 | Jiří Molnár | Proklikávací QR kód je moc dobrý tip, doplněno....
Středa, 25 Červenec 2012 - 11:10 | Jan Brabec | Používám PowerAmp a nedám na něj dopustit.
Středa, 25 Červenec 2012 - 11:00 | ne ne | Seznam podporovanych formatu by nebyl k zahozeni...
Středa, 25 Červenec 2012 - 10:25 | Jezbo | Pro mě je jedna z nejdůležitějších věcí, aby...

Zobrazit diskusi