CDR.cz - Vybráno z IT

Apple odkládá vydání Genmoji a nástroje pro generování obrázků na iPhone

Zdroj: Shuttestock

Apple odsunul vydání některých klíčových funkcí Apple Intelligence, včetně Genmoji a nástroje pro generování obrázků Image Playground, až na verzi iOS 18.2. Uživatelé iPhonů si tak na tyto inovativní nástroje, které slibují revoluci v personalizaci emoji a generování obrázků, budou muset počkat až do prosince.

Podle nejnovějších informací od Marka Gurmana z Bloomberg se očekává, že některé z nejzajímavějších funkcí Apple Intelligence nebudou dostupné ihned po uvedení iOS 18. Místo toho si uživatelé iPhonů na tyto nové nástroje budou muset počkat až do vydání iOS 18.2, které je naplánováno na prosinec. To znamená, že funkce jako Genmoji a nástroj pro generování obrázků Image Playground nebudou dostupné při prvním spuštění iOS 18.1, které se očekává již v říjnu.

Apple během svého červnového eventu poprvé představil Genmoji a Image Playground jako součást většího balíku inovací pod hlavičkou Apple Intelligence. Genmoji uživatelům umožní vytvářet vlastní emotikony na základě zadání textového promptu, nebo dokonce vytvořit emotikony podle reálných fotografií lidí.

Tato funkce přináší revoluci v personalizaci emoji, což by mohlo zásadně změnit způsob, jakým komunikujeme pomocí vizuálních symbolů. Na druhé straně Image Playground nabídne uživatelům možnost generovat obrázky ve třech různých stylech: animace, ilustrace a skica. Tento nástroj bude dostupný jako samostatná aplikace, ale zároveň bude integrován i do jiných aplikací, včetně Messages.

Zdroj: Shutterstock

Apple Intelligence přináší i další pokročilé funkce, které mají zlepšit celkovou uživatelskou zkušenost s iPhonem. Patří sem například integrace s ChatGPT, která umožní pokročilou umělou inteligenci přímo v aplikacích pro zprávy, kde bude možné automaticky shrnovat konverzace nebo poskytovat inteligentnější návrhy odpovědí. Kromě toho má být Siri chytřejší a lépe reagovat na složitější požadavky uživatelů, což by mohlo posunout její schopnosti na úroveň dnešních pokročilých AI asistentů.

Nové funkce Apple Intelligence budou dostupné pro uživatele iPhonu 16, který bude představen na akci Apple s názvem "It's Glowtime" 9. září. Kromě nových iPhonů se očekává také představení dalších inovací v rámci softwaru a hardwaru.

Očekávání uživatelů ohledně těchto nových funkcí jsou vysoká. V dnešní době se technologie umělé inteligence stávají klíčovým prvkem digitálního ekosystému, a Apple tímto krokem ukazuje, že chce držet krok s konkurencí, jako jsou Google nebo Microsoft, kteří již nabízejí vlastní AI řešení ve svých produktech.

Apple vždy kladl důraz na uživatelskou přívětivost a intuitivní design, takže je pravděpodobné, že tyto nové nástroje budou snadno použitelné i pro méně technicky zdatné uživatele. Vývoj v oblasti umělé inteligence zároveň naznačuje, že se Apple zaměřuje na zvýšení produktivity a kreativity svých uživatelů, ať už jde o generování obrázků nebo rychlé vytváření personalizovaných emoji. Nyní tedy zbývá jen čekat, jak si nové funkce Apple Intelligence povedou v praxi a jak na ně zareaguje široká uživatelská základna.

Diskuse ke článku Apple odkládá vydání Genmoji a nástroje pro generování obrázků na iPhone

Žádné komentáře.