CDR.cz - Vybráno z IT

Apple zveřejnil iOS 7 beta 4, co přináší nového?

ios7
Kalifornská společnost Apple chystá novou generaci svého chytrého zařízení iPhone 5 s přídomkem S. Smartphone bude samozřejmě vylepšen nejen po designové stránce, ale také po stránce technické. Nahlédněte pod pokličku čtvrté betaverze iOS 7.

Apple před nedávnem zveřejnil čtvrtou betaverzi svého připravovaného operačního systému iOS 7. Podle prvních náznaků systém iOS 7 beta 4 obsahuje snímač otisků prstů a nový druh ochrany. V nástrojích pro vývojáře nalezneme k tomuto účelu nový adresář s názvem BiometricKitUI.axbundle, který jako první našel v kódu vývojář jménem Hamza Sood a ihned zveřejnil jeho screenshot na svém Twitteru. To však není až takové překvapení, jelikož jsme vás o této novince informovali již před více než měsícem. Biometrický senzor má být součástí hlavního tlačítka Home.

ios 7 beta 4 screen

V nové verzi iOS je na první pohled vidět změna ve tvaru dotykových tlačítek, nyní mají zaoblené rohy. Dalších úprav se dočkala uzamknutá obrazovka. Směr odemknutí napovídá decentní šipka s textem "odemkněte přejetím". Notifikace je možné ovládat tažením prstu do stran a zjistit tak, zda se nachází nějaké položky v sekci Dnes, Zmeškané nebo Vše. Nechybí ani aktualizovaná verze Apple TV 5.4. Další vlastnosti iOS 7 najdete v našem předchozím článku.

iOS-7-beta-4

Apple se zřejmě chce pustit také do nových barev. Jeho nové zařízení iPhone 5S by se mělo na trhu objevit ve veselých barvičkách. Kromě černé a bílé bychom se mohli těšit na růžovou, modrou, oranžovou nebo zlatou variantu.

Kromě iPhone 5S se Apple údajně chystá vyrábět stejný přístroj s větší úhlopříčkou displeje, konkrétně 4,7" a 5,7". Dalším modelem by měl být cenově dostupný iPhone za 99 dolarů (2000 korun). Zatím je však vše ve hvězdách, protože Apple oficiálně žádnou další variantu telefonu nepřislíbil.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Apple zveřejnil iOS 7 beta 4, co přináší nového?

Úterý, 6 Srpen 2013 - 12:35 | Haldo | Keby radsej konecne niekto potvrdil ci su...

Zobrazit diskusi