CDR.cz - Vybráno z IT

Cuphead, hra po vzoru starých Disneyovek, je ódou na klasické plošinovky

Cuphead je jedinečným titulem, který se svými vizuály představuje interaktivní film od Disney. Krásně se na něj hledí, a snad ještě lépe i hraje. Na letošním GamesCom ukázal jednu z nejnáročnějších úrovní, která hráči propotí trika.

Vizuálně oslňující titul Cuphead se představil již na E3 2014, a po třech letech se jeho datum vydání konečně blíží. Vývojáři se nechali inspirovat starými animáky, a tentýž vizuální styl přenesli do herní podoby. Výsledek je znamenitý – skvělého zážitku se dostane i při pouhém sledování hry. 

Cuphead Origins 4Cuphead Origins 2

Za grafickým zpracováním a animacemi se však stále jedná o titul, která musí splňovat určitý žánr. Cuphead je v tomto směru klasickou plošinovkou, což pro vývojáře představovalo poměrně výzvu v tom, aby mechaniky nijak nepodrývaly myšlenku a nezazdily vizuální zpracování. Přes veškeré skákání a mačkání tlačítek se muselo jednat o hru, kterou byste si na první pohled mohli úspěšné splést s typickým animákem.

První dojmy recenzentů praví, že je Cuphead hrou náročnou a nádhernou, životním snem i noční můrou. Na letošním GamesComu se hra představila s úrovní, která na každém kroku vyžaduje pečlivé načasování, nepromine jedinou chybu, nenechá hráče oddechnout a nutí ho být neustále v pohybu. Posoudit můžete sami ve videu výše.

Cuphead Origins 1Cuphead Origins 3

Cuphead nabídne hru pro jednoho i více hráčů, v lokální kooperaci na jednom zařízení. Hra vychází 29. září 2017 pro platformy PC a Xbox One s funkcí Play Anywhere, tedy zakoupení jedné verze vám odemkne hru i pro druhou.  

Diskuse ke článku Cuphead, hra po vzoru starých Disneyovek, je ódou na klasické plošinovky

Žádné komentáře.