CDR.cz - Vybráno z IT

CyanogenMod Installer zdarma ke stažení: Instalaci alternativní ROM Androidu zvládne nyní každý i bez rootu!

CyanogenMod-Android_logo
Chtěli byste sáhnout po neoficiální ROM Androidu, ale bojíte se případného poškození zařízení? Nechte vše na nové aplikaci od chlapíků ze CyanogenMod, která udělá špinavou práci do 10 minut za vás.

Instalace neoficiálních verzí operačního systému Android byla prozatím hlavně parketou nadšenců a pokročilých uživatelů, kteří se nebáli případného poškození svých smartphonů a tabletů. Tomu je nyní konec a díky nové bezplatné aplikaci z dílen CyanogenMod zvládne přechod na novou ROM opravdu každý.

Psali jsme o CyanogenMod:

cyanogenmod

Tým kolem CyanogenMod nedávno prošel výraznou proměnou, kdy se z bandy nadšenců stala reálná společnost, o níž toho ještě nepochybně spoustu uslyšíme. Jedním z prvních kroků pod novým vedením měla být tvorba co nejjednoduššího postupu instalace Androidu, která by umožnila přístup k alternativním verzím OS i běžným uživatelům.

Po několika měsících vývoje jsme se konečně dočkali a CyanogenMod Installer právě dorazil do marketu Google Play. Ke stažení je zdarma a pro zdárné flashování mobilních zařízení je už zapotřebí jen desktopová aplikace, která se taktéž bezplatně stahuje z oficiálních stránek.

Instalátory ke stažení:

Instaluji, instaluješ, instalujeme

Kombo aplikací pro smartphone a desktop vás v několika krocích provede jednoduchou instalací, kdy navíc není nutné sáhnout po „rootu“. Stejně tak není nutné odemknout bootloader, obojí a mnoho dalšího za uživatele provedou nainstalované aplikace.

cyanogenmodinstallercyanogenmodinstaller1

A jak vše funguje? Desktopová aplikace pro operační systém MS Windows provede krátce po stažení a instalaci automatický update a poté vyčkává na připojení mobilního zařízení přes USB k počítači. Po instalaci mobilní aplikace z Google Play pak stačí postupovat podle zobrazovaných kroků a vše by mělo proběhnout bez komplikací až k rychlému nainstalování nového Androidu.

cyanogenmod-installer

Při instalaci aplikace z Google Play se vám však může stát, že dostanete zobrazenou hlášku o nepodporovaném zařízení. V takovém případě se vaše zařízení pravděpodobně nenachází na seznamu podporovaného hardwaru. Pokud víte, že určitě podporováno je a stejně se zobrazují chybové hlášky, pravděpodobně využíváte nějakou z alternativních ROM již v tuto chvíli a instalátor nemůže zařízení správně detekovat. V takovém případě vývojáři doporučují návrat k výchozí ROMce a opětovnou instalaci.

Záznam obrazovky v CyanogenMod - img4

Snadná instalace alternativních ROM je určitě dobrý způsob, jak nalákat pod svá křídla co nejvíce uživatelů, z nichž se v budoucnu budou moci stát potenciální zákazníci ochotní za některé služby platit.

Během příštích několika měsíců se prý můžeme v portfoliu CyanogenMod těšit na další zajímavé novinky a aplikace. Jednou z prvních změn má být funkce nahrávání videa z dění na obrazovce. Stále jsme však zvědaví, jaký obchodní model hoši z Cyanogen Inc. nakonec zvolí, aby z jejich činnosti také plynul nějaký ten zisk.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CyanogenMod Installer zdarma ke stažení: Instalaci alternativní ROM Androidu zvládne nyní každý i bez rootu!

Sobota, 16 Listopad 2013 - 09:36 | nameless1 | Přesně tak, nadpis je nesmysl a autor to dobře ví...
Pátek, 15 Listopad 2013 - 14:55 | Riman | To jistě ano, ale to, že v této chvíli je...
Čtvrtek, 14 Listopad 2013 - 12:29 | iferdai | No pokud vím tak CM podporuje 20 výrobců a...
Čtvrtek, 14 Listopad 2013 - 12:14 | Dozdívka | Wow, jedenáct podporovaných zařízení od tří...
Čtvrtek, 14 Listopad 2013 - 10:13 | ica sk | Ked sa pozriem do podporovanych zariadeni, tak mi...

Zobrazit diskusi