CDR.cz - Vybráno z IT

Do Google Peněženky si budete moci nově uložit i doklady a vstupenky

Zdroj: Shutterstock

Na letošním Mobile World Congressu (MWC) přinesl Google pro uživatele chytrých hodinek s Androidem dlouho očekávanou novinku. A to možnost přístupu k různým druhům digitálních karet a vstupenek přímo z jejich zařízení. Tato funkce, nazvaná Google Wallet pass, umožňuje uživatelům snadný přístup ke vstupenkám, palubním lístkům, vstupenkám na akce, věrnostním kartám a dalším průkazům.

V rámci nedávných oznámení na MWC Google oficiálně potvrdil, že uživatelé chytrých hodinek s operačním systémem Wear OS mohou nyní ukládat a spravovat různé druhy digitálních karet přímo ve své Peněžence Google. Tato nová funkce je zřejmě reakcí na dlouholeté přání uživatelů, kteří si přáli mít možnost nosit své digitální průkazy přímo na svém zápěstí, bez nutnosti používat svůj smartphone.

Jedním z hlavních konkurenčních výhod Apple Watch v tomto směru byla právě možnost uložení různých průkazů do aplikace Apple Wallet. Nyní však majitelé chytrých hodinek s Androidem mohou využívat podobné výhody díky Google Wallet pass.

Zdroj: Shutterstock

Funkce Google Wallet pass umožňuje uživatelům přidávat a spravovat různé druhy digitálních karet přímo na svých chytrých hodinkách s operačním systémem Wear OS. Mezi tyto karty patří jízdenky, vstupenky na akce, členství v posilovně, věrnostní karty a mnoho dalších. Uživatelé mohou jednoduše přidávat nové karty a spravovat stávající přímo z aplikace Peněženka Google.

Kromě toho Google také přináší další vylepšení pro uživatele chytrých hodinek s Wear OS. Například uživatelé nyní mohou získat podrobné trasy veřejné dopravy přímo na svých hodinkách, což jim umožní jednodušeji plánovat své cesty a nemusí se spoléhat pouze na svůj smartphone.

Celkově tyto novinky představují významný krok vpřed pro platformu Wear OS od Googlu a poskytují uživatelům chytrých hodinek s Androidem další důvod k radosti. S možností ukládání různých digitálních karet a přístupem k podrobným trasám veřejné dopravy přímo na svých chytrých hodinkách se stává nošení těchto zařízení ještě užitečnějším a praktičtějším.

Diskuse ke článku Do Google Peněženky si budete moci nově uložit i doklady a vstupenky

Středa, 28 Únor 2024 - 20:26 | PetrSP7 | Přístup k podrobným trasám dopravy na "...

Zobrazit diskusi