CDR.cz - Vybráno z IT

Nepotřebuje ovládat a sám udělá akční záběry: Dron LILY stačí vyhodit do vzduchu

nepřehlédněte
Lily Drone 2 04 670 X 377
Stačí jej zapnout, doslova vyhodit do vzduchu a pak už si můžete dělat, co se vám jen zlíbí. Dron dokáže uhánět rychlostí až 40 km/h, je vodotěsný a nepotřebuje pilota.

Letecké záběry jsou skvělou cestou pro zachycení nejrůznějších zážitků. Pokud jste ale někdy řídili kvadrokoptéru či nějaký ten "dron", asi vás napadlo, že vám to neumožňuje v danou chvíli dělat nic jiného. Člověk se zkrátka řízení věnovat musí, pokud nechce drahé zařízení poslat do nejbližšího stromu.

Lily Drone Camera 7

Tvůrci nového dronu LILY si vzali za cíl vytvořit zařízení, které zvládne tento problém eliminovat. Pilotovat bude sám a pokusí se získat co nejlepší záběry svého majitele. Jak pozná, kdo to je? Do kapsy či na zápěstí si je nutné umístit speciální monitorovací zařízení., které sleduje jeho pohyb a vysílá nezbytná data do řídící jednotky dronu.

Ten ve svém těle ukrývá 12 Mpx kameru schopnou zachytávat 1080p videa při 60 snímcích za sekundu a také 720p video při 120 fps pro akční záběry a možnost slowmotion efektu. Optika kamery nabízí pohled na 94° a její ovládání obstará běžný smartphone.

Do vody ano, náhradní baterie ne

Zajímavé je, že se nemusíte bát ani vody. Podle tvůrců je vodotěsný a plave. Nic vám tedy nebrání zachytit video ze surfingu a podobných aktivit. Ještě mít v ČR nějaké to moře... Lily splňuje certifikaci IP67 v odolnosti proti vodě a prachu. Ve vzduchu na baterii vydrží 20 minut, což sice není málo, ale baterie nelze vyměnit. Může za to právě zmíněná vodotěsnost a speciální konstrukce těla.

Lily Drone 2 02 670 X 377

GPS tracker nejen zajišťuje, že Lily zůstane poblíž, ale zároveň jej upozorňuje na vaší aktivitu, změny polohy či výskoky. Kontrolovat skrze tento ovladač můžete také start, zachycení fotografie a lze i přepínat mezi módy. Módy se liší podle pohybu Lily, která může letět za vámi, před vámi, vedle či kroužit kolem. Dožene vás až do rychlosti 40 km/h. Díky ovládacímu trackeru nakonec můžete i nahrávat audio.

Lily Drone 2

Lily dorazí na trh začátkem roku 2016, v tuto chvíli se jedná o prototyp. Předobjednávky možné jsou už dnes v ceně 499 dolarů. Až dorazí příští rok na trh, bude cena vysokých 999 dolarů. Součástí balení je vedle dronu také speciální kryt a tracker s GPS a funkcemi ovladače.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nepotřebuje ovládat a sám udělá akční záběry: Dron LILY stačí vyhodit do vzduchu

Pondělí, 18 Květen 2015 - 18:17 | bux | Tento drón má potenciál :)
Neděle, 17 Květen 2015 - 23:24 | DRK | Při pohledu jak to vyhazuje do vzduchu jsem si...
Čtvrtek, 14 Květen 2015 - 12:33 | Kosac | ten zaber na moste je super.. hlavne ta fazek kde...
Čtvrtek, 14 Květen 2015 - 11:51 | petr ib | Škoda, protože např. u kanoistiky z videa jsou...
Čtvrtek, 14 Květen 2015 - 10:52 | maruširi | Jinak k tomu řešení kolizí - neřeší je vůbec,...
Čtvrtek, 14 Květen 2015 - 10:47 | maruširi | Cenovou politiku chápete docela dobře. Však jste...
Čtvrtek, 14 Květen 2015 - 09:44 | petr ib | Hezký. Skoro bych řekl, že zajímavější než různé...

Zobrazit diskusi