CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává hru zdarma, která potěší hráče strategických her

Na Epicu si tento týden přijdou na své hráči strategických her. Tentokrát Epic nabízí zdarma i software, který vám umožní navrhovat vlastní hry a vymýšlet příběhy ve vámi vytvořeném světě.

Zdroj fotografie: Shutterstock

Od 1.12. do 8.12. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hru Fort Triumph a nástroj pro vytváření jednodušších her s názvem RPG in a Box.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Fort Triumph je taktickou strategickou hrou s RPG prvky a tahovými souboji. Hra vyšla v roce 2020 a stojí za ní herní vývojáři ze studia CookieByte Entertainment. Fort Triumph je zasazen do fantasy univerza a čerpá inspiraci v populární sérii Heroes of Might a Magic. Podobně jako v sérii HOMAM se věnujete se svým hrdinou průzkumu mapy.

Když dojde k boji s protivníkem, tak se hra přepne na bojovou mapu a bojujete klasicky v tahovém souboji. V boji můžeme ke svému užitku využívat i různé prvky prostředí nacházející se na bojové mapě. Na výběr máte čtyři frakce a čtyři třídy postav (divokého barbara, paladina, hraničáře nebo mága). Zabýváte se rozvojem své základny, sběrem tak potřebných zdrojů a učíte své hrdiny novým dovednostem. To vše na procedurálně generovaných mapách. Hra se na Epicu běžně prodává za 420 korun a její dohrání vám zabere kolem 13 hodin vašeho času. Na metacritic si tato hra vysloužila od odborných recenzentů metaskóre 74. Od hráčů pak souhrnné hodnocení 7,3.

Místo druhé hry pak Epic nabízí vývojový nástroj nebo spíše vývojovou sada nástrojů pro tvrorbu jednodušších her s názvem RPG in a Box. Nástroj je určen pro všechny kreativce, kteří si chtějí zkusit vytvořit svou vlastní hru zábavným a jednoduchým způsobem. V jednom balíku tak dostanete voxelový editor, mapový editor, vizuální skriptovací nástroj, nástroj pro správu kamerového systému ve hře, nástroj pro správu bojového systému, editor dialogů, editor položek, editor uživatelského rozhraní a nástroj pro vytváření zvukových efektů.

S těmito nástroji pak můžete vytvářet své vlastní jednodušší hry v retro grafice. Nástroje přitom sází na přátelský přístup určený i pro začátečníky bez znalostí programování a modelování. Svůj konečný výtvor můžete exportovat do samostatně spustitelného formátu, a vaši hru tak mohou spustit i hráči kteří nevlastní RPG in a Box.

Hru Fort Triumph i sadu nástrojů pro vývoj vlastní hry můžete získat zdarma ve svém nainstalovaném klientovi Epic Games Launcher na domovské stránce nebo po přihlášení na webových stránkách Epic Games.

Zdroje: 

Epic Games Store

Fotografie: Shutterstock

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává hru zdarma, která potěší hráče strategických her

Pátek, 2 Prosinec 2022 - 19:33 | Derryk | Tak fungují.. Přímé odkazy absentující v článku...
Pátek, 2 Prosinec 2022 - 19:25 | Derryk | https://store.epicgames.com/en-US/p/fort-triumph...
Pátek, 2 Prosinec 2022 - 12:26 | Derryk | Jde i přímý link jak tomu bylo doposud? Že by to...
Pátek, 2 Prosinec 2022 - 12:12 | Jáchym Flídr | Jde to i na webu po přihlášení samozřejmě,...
Pátek, 2 Prosinec 2022 - 11:47 | Derryk | "Hru Fort Triumph i sadu nástrojů pro vývoj...

Zobrazit diskusi