CDR.cz - Vybráno z IT

ESET představil další generaci svých produktů, co je nového?

nepřehlédněte
Další generace ESET Smart Security má již pořadové číslo 9 a mezi hlavní novinky patří mimo podpory Windows 10 především podpora ochrany bankovnictví a platebních karet. Nové verze se dočkává i populární Antivirus (NOD32) a vylepšení dostanou i business řešení

Ačkoliv je možné si nové produkty již nějakou dobu vyzoušet v rámci ESET beta programu, dnes byly oficiálně představeny v rámci prezentace pro novináře. Mezi hlavní novinky společné pro oba produkty patří oficiální podora Windows 10 (ačkoliv zde z osobní zkušenosti mohu potvrdit, že ani v rámci ESS8 nebyl žádný problém) a přepracované uživatelské rozhraní.

Přestože nepovažuji zrovna grafiku rozhraní aplikace “antiviru a firewallu” za podstatnou (aneb jak často danou aplikaci otevíráte?) je z mého pohledu nový design povedený - samozřejmě jedná se o otázku vkusu. Aplikace působí čistěji a přehledněji i pro běžného uživatele.

Další novinky se týkají již jen bezpečnostního řešení Smart Security. V rámci nové verze přichází ESET s hlavní novinkou v podobě ochrany internetového bankovnictví a platebních karet:

"Technologie má dvě klíčové funkce: pro provádění finančních operací poskytuje takzvaný zabezpečný browser a šifruje komunikaci mezi klávesnicí a prohlížečem, aby specifický malware (keylogger) nemohl získat citlivá data typu hesel a podrobností o kreditních kartách".

Vylepšení údajně doznala také ochrana vůči botnetům podporou funkce Network Siganterues, aktualizačního procesu a Reputation Evaluator, který hodnotí soubory dostupné v rámci cloudových služeb

Další funkce, na které jsme v rámci ESS zvyklí, jako například Anti Theft, rodičovská kontrola již zůstávají při starém.

Update je pochopitelně poskytován v rámci licence zdarma, stačí novou verzi stáhnout a nainstalovat. Pro uživatele, kteří řešení od ESET ještě nevyužívají je pak k dispozici plnohodnotná verze na jeden měsíc k vyzkoušení. Následně je možné zakoupit licenci za 1490,- (Smart Security) respekitive 1209,- (Antivirus) Kč, či využít až 50% slevy dostupné pro studenty, ZTP, rodiné licence a další.

Část prezentace byla zaměřena i na business uživatele: u administračního nástroje Remote Administrator (5.3) přibyla možnost dvoufázové autentifikace a snazšího převodu stávajícíh nastavení a politik z jiných nástrojů. Implementován je také SysInspector a iOS MDM.

Diskuse ke článku ESET představil další generaci svých produktů, co je nového?

Pondělí, 5 Říjen 2015 - 12:22 | Kert | To není pravda. Ještě stihli odfláknout uninstall...
Sobota, 3 Říjen 2015 - 12:11 | Mi Chal | Co je mezi klávesnicí a PC je snad jedno, záleží...
Úterý, 29 Září 2015 - 20:10 | Klop Klop | V esete je od verzie 6 rozdiel iba v GUI
Úterý, 29 Září 2015 - 14:54 | naggeerr | no jednoduše lžou, až se jim od huby práší -...
Úterý, 29 Září 2015 - 13:10 | John Douberro | "... šifruje komunikaci mezi klávesnicí a...

Zobrazit diskusi