CDR.cz - Vybráno z IT

Evropská centrální banka varuje kryptoměnové burzy před obchodováním s Ruskem

Evropská centrální banka varovala kryptoměnové společnosti před obchodováním s Ruskou federací. Podle banky se tak tyto společnosti stávají spolupachateli na agresi vojsk Ruské federace.

Zdroj

Díky invazi vojsk Ruské federace na Ukrajinu mnoho společností přestalo občanům této federace poskytovat své služby a prodávat na území federace své produkty. Mezi tyto společnosti patří například i Visa a Mastercard, které jsou největším světovým zprostředkovateli plateb.

Někteří se obávali, aby Rusko nechtělo obejít sankce, které na něj byly uvaleny, pomocí kryptoměn. I proto Evropská centrální banka (ECB) varovala všechny společnosti zabývající se obchodováním s kryptoměnami, aby nenapomáhaly Rusku při obcházení sankcí. Právě tyto sankce jsou jakousi odvetou namířené na Ruskou federaci a některé její občany, aby přiměli tamní vládu zastavit agresi šířící se na Ukrajině.

Zdroj

Prezidentka ECB, Christine Lagardeová, uvedla, že v opačném případě by se každý, kdo by obchodoval s Ruskou federací, stal spoluviníkem: „Učinili jsme kroky, abychom všem, kteří směňují, provádějí transakce a nabízejí služby související s kryptoaktivy, jasně signalizovali, že se stávají spolupachateli při obcházení sankcí.“

I když některé kryptoměnové burzy zastavily obchodování s ruskými uživateli, našly se i takové burzy, které ruský trh opustit nechtějí, jelikož svět kryptoměn má zůstat apolitický. Evropská unie přitom potvrdila ve svých pokynech vydaných na začátku března, že sankce na půjčky a úvěry pro Rusko se vztahují i na kryptoaktiva.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Evropská centrální banka varuje kryptoměnové burzy před obchodováním s Ruskem

Čtvrtek, 24 Březen 2022 - 09:59 | jupiii | Cele toto obmedzenie ma kopu dier. Kazda burza...

Zobrazit diskusi