CDR.cz - Vybráno z IT

Staňte se profesionálním herním vývojářem a pracujte třeba v Cryteku! Co nabízí vysoká škola Games Academy? [Gamescom 2013]

riser_hra
Jak se vlastně nadšenec do IT může stát herním vývojářem? Tato otázka se vždy přímo nabízela, neboť není tak snadné začít sám vytvářet pokročilé hry a bez předávání know-how od zkušenějších vývojářů je ještě těžší získat potřebné zkušenosti.

Spousta herních vývojářů začala doslova od píky a naučila se vše potřebné bez nějakého speciálního vzdělání. I proto se jedná o tolik exklusivní pracovní pozici - je jen málo lidí, kteří mají dostatečné schopnosti a mohou si opravdu říkat "herní vývojář".

gamesacademy1

Před několika lety si však v Německu řekli, že zkusí založit vlastní vysokou školu, jejíž název GAMES ACADEMY mluví za vše. První škola zaměřená na vývoj počítačových a konzolových her sídlí v Berlíně a Frankfurtu, přičemž od založení v roce 2000 si získala významné postavení ve výuce budoucích profesionálů herního průmyslu.

Žáci se zde učí praktickému vývoji her, produkci, designu, nebo hernímu umění a animaci. Se školou spolupracují i velká vývojářská studia, kde studenti po úspěšném zakončení studia také často končí. Prý až 80 procent všech studentů získá práci u vývojářských společností ještě v průběhu studia. To nezní vůbec špatně a vzhledem k tomu, že jsou zde často skloňována jména jako EA a Crytek, dá se mluvit o atraktivním studiu pro každého, kdo má na tvorbu her talent.

gamesacademy

Pokud byste chtěli na škole začít studovat, na výběr je hned několik různých programů. Bohužel se mi na stránkách nepodařilo vypátrat, kolik takové studium stojí.

Mezi hlavní obory patří:

Rozhovor se zástupcem Games Academy a ukázka her na Gamescom 2013

My jsme měli na veletrhu Gamescom štěstí a získali jsme alespoň krátký rozhovor s jedním ze studentů akademie. Na videu níže se na něj můžete podívat (v angličtině) případně jsme pro vás připravili i zjednodušený přepis pod videem.

Co nám pověděl student Games Academy:

Games Academy nabízí soukromou výuku ohledně her, jejich vývoje. Na výběr je studium herního designu, programování a umění. Máme zde hry a projekty, které vytvořili studenti. Návštěvníci si je mohou vyzkoušet zahrát a pobavit se s námi o jejich vývoji. Přesné číslo nevím, ale nás studentů je kolem 200. Pobočky máme v Berlíně a Frankfurtu, ale otvíráme i novou pobočku v kanadském Vancouveru.

riser_2

Ohlasy návštěvníků na vyvýjené hry byly podle slov zástupců i našeho pozorování veskrze pozitivní a rozhodně se jednalo o velmi dobře hratelné hry. Jednou z nich byl i titul Riser od vývojáře Fina Ambsdorfa (na videu), který byl na velmi slušné úrovni. Ve hře pomocí energie ve 3D prostředí střílečky stavíte objekty, nebo lépe řečeno prostorové puzzle. Příběh je doprovázen video logy, které namluvil německý herec Dietmar Wunder (německý dablér Daniela Craiga). Na studentský projekt se rozhodně jedná o obdivuhodné dílko. Pokud byste chtěli Fina podpořit a hru si brzy vyzkoušet, určitě sledujte webové stránky hry - www.riser-game.com.

Poděkování:

Za sponzoring naší účasti na veletrhu děkujeme společnosti CoolHousing, přednímu českému poskytovateli hostingových služeb :
coolhousing_logo_new-01

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Staňte se profesionálním herním vývojářem a pracujte třeba v Cryteku! Co nabízí vysoká škola Games Academy? [Gamescom 2013]

Středa, 28 Srpen 2013 - 15:43 | a b | welcome to the machine!
Středa, 28 Srpen 2013 - 13:57 | AndyF1 | Velmi zaujimavy pocin. Skoly su svete vselijake...

Zobrazit diskusi