CDR.cz - Vybráno z IT

Gears of War to přehnalo s motorovkou. Nové pokračování Gears 5 si uřízlo jméno

Dva roky zpět se vrátila na Xbox One série, která s třetím dílem vypadala, že svůj příběh již zakončila. Mluvíme o Gears of War, která přesunula hledáček z původního hrdiny Marcuse Fenixe na jeho syna. A nejen na něj.

Halo i Gears of War jsou pro konzoli Xbox od Microsoftu natolik ikonickými sériemi, že by bylo pro všechny nežádoucí jim zatnout tipec. V rámci letošní E3 2018 došlo na velká doznámení pro obě tyto značky. Vývojářský tým z The Coalition nám pro příští rok naservíruje pokračování Gears of War, a dle všeho se rýsuje nová série. 

Chystané pokračování ovšem zkracuje svůj název z Gears of War na pouhé Gears s číslovkou 5. Hrdinkou bude Kait, kamarádka hlavního hrdiny předchozího dílu J.D. Fenixe, tudíž nás možná v nové sérii čeká postupné střídání postav, což je určitě zajímavý styl vyprávění příběhu. Samozřejmě se vrací i sám Marcus Fenix, bez kterého by série ztratila své určité kouzlo.

Byť má oznamovací trailer necelé dvě minuty, je z něj velmi cítit zaměření na příběh a nejpíše i následky posttraumatické stresové poruchy, kterým pravděpodobně Kait trpí. Velmi zajímavé bude i zasazení, které střídá zasněžené a zamrzlé prostředí hor a jezer s jeskyněmi, lesy ale i zástavbou.

V rámci prostředí pak tvůrci slibují, že nás hra při sledování Kaitina dobrodružství provede tím nejhezčím a zároveň největším světem, který byl zatím v sérii Gears of War představem. Pevně doufáme, že onu velikost nebudou pouze simulovat přesuny mezi cutscénami, ale že jednotlivé mapy budou opravdu velké a volně přístupné.

Podobně variabilní mají být i souboje, při kterých můžeme vidět mimo klasickou střelbu i to, že se Kait ohání jakýmsi velkým kladivem, což by byla v sérii celkem změna. Přidat větší důraz na kontaktní souboj zblízka nezní vůbec zle, naopak by to sérii mohlo posunout o něco dále.

Předností předchozích dílů byl rozhodně kooperativní režim, který se opět vrací, a to buďto v lokálním nebo online režimu. Pokud jste PC hráči, máme pro vás příjemnou zprávu. V rámci programu Play Anywhere vyjde hra pro konzoli Xbox One společně také s verzí pro Windows. 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Gears of War to přehnalo s motorovkou. Nové pokračování Gears 5 si uřízlo jméno

Pátek, 15 Červen 2018 - 12:45 | VoDa | No ocividne jste nehral GoW4.. Tam to skoncilo...

Zobrazit diskusi