CDR.cz - Vybráno z IT

Gmail vám pomůže se sledováním zásilek, ale nastavení je krkolomné. Jak na to?

Nyní můžete nechat elektronického poštovního klienta Gmail, aby vám na první pohled poskytoval více informací o vašich příchozích zásilkách, ale aktivace není automatická. Letos Google oslavil 18 let Gmailu tím, že mu dal nový vzhled a větší propojenost svých funkcí. Mimo jiného v době rušné nákupní sezóny ohlásil Google novou službu, která ještě více usnadní sledování vašich objednaných zásilek.

Zdroj obrázku: Shutterstock

Google vylepšil rozhraní, aby bylo snazší najít e-maily s informacemi o sledování. Ve vaší Gmail schránce s emailem vaší objednávky se tak zobrazí v horní části emailu textové pole zobrazující sdružené informace od koho je zásilka, co obsahuje a jestli už byla odeslána a je v přepravě, aniž byste skutečně opustili složku Doručené. Navíc bude podporovat zelené štítky s krátkou informací, kdy balíček dorazí, v seznamu všech emailových zpráv, ještě před jejich otevřením. Google uvádí, že by tato nová funkce měla fungovat u většiny hlavních přepravců, ačkoliv neupřesnil, kteří přepravci budou podporováni.

Vyzkoušeli jsme toto s Alzou a funguje to. Určitě toto zajistí větší přehlednost zásilek a jejich shrnutí, než samotný email od dopravce, který může odkazovat na své stránky a který je u každého eshopu trochu jiný v grafickém provedení. Navíc, ne každý email od eshopu, nebo dopravce zobrazuje shrnutí objednávky. Podle všeho Gmail si toto sám vycucne a pak u každé zprávy s objednávkou zobrazuje právě ty samé informace, což je užitečné.

Zdroj obrázku: Vlastní

Jak to zapnout?

Zde přichází největší háček. Pro to, aby Gmail mohl uvádět informace o zásilkách, musíte mu povolit Chytré funkce v Gmailu pro Android, které v podstatě prošmejdí veškeré vaše zprávy, aby vám mohl ty informace o stavech objednávky zobrazit hned na první pohled.

Totéž platí pro iOS, budete muset zamířit do sekce Ochrana osobních údajů a mít povolené funkce Smart, abyste mohli zapnout sledování zásilek.

Zdroj obrázku: Vlastní

Funkci Sledování zásilek podle všeho lze nastavit pouze přes telefon a na Androidu takto:
Jděte v aplikaci Gmail do Nastavení, klepněte na název svého účtu a v seznamu dole pak zaškrtněte Sledování zásilek. Pokud je tlačítko zašedlé s informací, že je třeba aktivovat Chytré funkce, aktivujte jej na místě před odkaz, jinak Sledování zásilek nezapnete. Jakmile je toto povoleno, Gmail bude odteď v každé nové zásilce s emailem zobrazovat textové pole navíc s bližšími informacemi. Změnu stavu objednávky pak vidíte automaticky ve všech emailech od eshopu, dopravce dané objednávky.

Pokud ji nevidíte, aktualizujte aplikaci na nejnovější verzi. 

Jak se vám tato funkce líbí? Přijde vám užitečná? 

Zdroje: 

Jiří "Sirik" Vlach

Redaktor CDR/DIIT. Když nepíšu sem, natáčím na Youtube kanál, zmíněn níže a když ani tam nejsem, tak buď prokrastinuju, nebo se o někoho starám. ;)

Mafia pod lupou TV | Youtube

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Gmail vám pomůže se sledováním zásilek, ale nastavení je krkolomné. Jak na to?

Žádné komentáře.