CDR.cz - Vybráno z IT

Google Glass se po třech letech vrací s novým updatem

Google Glass 1
Po třech letech výrazné neaktivity považovali přirozeně mnozí rozšířenou realitu v podobě Google Glass za mrtvou. Brýle se ovšem v posledních dnech dočkaly nové aktualizace, která vyjma bugfixů přináší i některé novinky.

Před několika dny si stávající uživatelé Google Glass mohli všimnout prvního firmware updatu za tři roky. Vzhledem k tomu, že Google Glass za dobu své neaktivity zrušily i své oficiální Twitterové a Facebookové stránky, jedná se o pozoruhodný krok ze strany vývojářů.

Nový patch je dohledatelný pod názvem XE23. Opravuje tradičně některé drobné chyby a vylaďuje problémy s výkonem, dále vylepšuje propojení s aplikací MyGlass pro Android a přináší párování s Bluetooth zařízeními, tedy například klávesnice dalších periferií, poradí si kupodivu i s myší. Zprovoznění těchto zařízení v minulosti vyžadovalo software třetích stran.

Aplikace MyGlass byla nově optimalizována pro Android 5.1 (z Android 4.2) a přibyla funkce poslechu notifikací a možnost synchronizace pro Android Wear a Google Glass současně. Režim pro šetření baterie je nyní možné deaktivovat, aby aplikace mohla v telefonu pracovat i v režimu spánku. 

Verze XE23 nepřináší mnoho novinek, zajímavý je ovšem z hlediska dlouhodobě zapomenuté podpory a náhlého zmrtvýchvstání. Může Google plánovat jakýsi návrat se svými brýlemi? Ať už ve stávající verzi či v nějakém nástupci? Nová aktualizace by tak mohla být i jakousi záchranou reputace, aby zákazníci věřili podpoře případného nástupce. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google Glass se po třech letech vrací s novým updatem

Žádné komentáře.