CDR.cz - Vybráno z IT

Google Maps nově ukazují možnosti parkování ve velkých městech

Google Maps
Nová aktualizace Google Maps nadchne řidiče ve velkých městských centrech s náročnými možnostmi parkování. Aplikace aktuálně ukazuje možnosti v 25 metropolitních oblastech ve vybraných státech USA. Časem by mohly přibýt další.

Parkování v centrech větších měst je pro mnohé noční můrou a jakékoliv její zjednodušení je vždy vítáno. Díky upozorněním v aplikaci získají uživatelé přehled o tom, jak moc náročné je najít v dané oblasti místo k zaparkování. Hodnocení se zobrazuje ve třech stupních: jednoduché, střední a omezené.

K možnostem parkování se lze dostat po klepnutí na malou ikonku se symbolem "P" vedle údajů o zbývajícím čase jízdy. V případě omezených možností bude příslušná ikonka zbarvena červeně. 

Podle prohlášení Googlu jsou údaje založeny na historických datech o parkování a jejich výpočet je podobný tomu, který se používá u funkcí oblíbených časů a doby trvání návštěvy. O aktualizacích, v nichž by se působnost rozšířila i na další oblasti, se zatím Google nezmiňuje. Pokud se ovšem funkce osvědčí, mohli bychom snad očekávat postupné rozšíření i do našich větších měst. 

Možnosti parkování v reálném čase je aktuálně možné zobrazit v následujících metropolitních oblastech: San Francisco, Seattle, Miami, Atlanta, Boston, Chicago, Detroit, Los Angeles, Minneapolis/St. Paul, New York City, Orlando, Filadelfie, Pittsburgh, San Diego, St. Louis, Washington, Cleveland, Dallas/Fort Worth, Denver, Houston, Phoenix, Arizona, Portland v Oregonu, Sacramento v Kalifornii, Charlotte v Severní Karolině a Tampa na Floridě. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google Maps nově ukazují možnosti parkování ve velkých městech

Žádné komentáře.