CDR.cz - Vybráno z IT

Google Maps prozradí, kde se na vaší trase nacházejí semafory

Společnost Google se rozhodla přidat do svých map polohu semaforu. Bohužel jsou tyto značky jen grafické body a hlasová navigace s nimi zatím nijak nepracuje, na rozdíl od konkurenčních map od společnosti Apple.

Zdroj: Pixabay

Google Mapy přinesly svým uživatelům novou funkcionalitu – začaly v Androidu zobrazovat polohu jednotlivých semaforů. Přesnou polohu semaforů pak ocení zejména řidiči, kteří na základě tohoto údaje mohou odhadnout situaci na silnici. Nejedná se však o žádnou novinku, protože Apple v rámci své aplikace Mapy nabídl svým uživatelům informace o semaforech již v loňském roce. 

Prozatím se Google rozhodl nenasadit tuto novinku celoplošně, ale jen vybranému vzorku uživatelů, na kterých bude testována. Je však jen otázkou času, než ji zpřístupní globálně a než bude použitelná i na našem území. V tuto chvíli je značka indikující světelnou křižovatku poměrně nenápadná a je viditelná jen při určitém přiblížení mapy.

Zdroj: PopularMechanics

Hlasová navigace na blížící se světelnou křižovatku ani nijak zvlášť neupozorňuje, na rozdíl od stejné značky v podání Applu, kde uživatel může slýchat pokyn k odbočení na semaforech. Tato informace je pak pro řidiče mnohem přínosnější než jen to, že má za 200 metrů odbočit.

Dle dostupných informací není známo, zda bude v budoucnu k dispozici i funkce např. vybrat trasu bez semaforů nebo zda bude Google se semafory dále pracovat. Zobrazování konkrétní světelné signalizace by pak znamenalo napojení na jednotlivé městské dopravní systémy, což by mohlo být i poměrně komplikované.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google Maps prozradí, kde se na vaší trase nacházejí semafory

Úterý, 14 Červenec 2020 - 07:21 | Gaunter | U Google Maps ma už nič neprekvapí. Nedávno som v...

Zobrazit diskusi