CDR.cz - Vybráno z IT

Google očekává návrat všech svých zaměstnanců do kanceláří až v příštím roce

Společnost Google se rozhodla, že do července povolá jen klíčové zaměstnance zpět do kanceláří. Všichni ostatní budou muset zůstat na home-office. Ke stejnému kroku se pak odhodlala i společnost Facebook.

Zdroj: Pixabay

Doba koronaviru naučila většinu společností, těch velkých nevyjímaje, že business se dá provozovat i na vzdálené bázi ve formě home-office. Výjimkou není ani společnost Google, která plánuje návrat všech svých klíčových zaměstnanců a těch, jejichž náplň práce vyžaduje fyzickou přítomnost, zpět do kanceláří již během června a července.

Všichni ostatní zaměstnanci měli generálním ředitelem společnosti Google, Sundarem Pichajem, nařízený home-office jen do 1. června. Ten se však rozhodl prodloužit minimálně do konce tohoto roku, očekává totiž jejich návrat nejdříve v roce 2021. 

Zdroj: Pixabay

Podle Pichaje však nebude z pohledu zaměstnanců Google pracovat tak jako doposud. Všechny interní bezpečnostní opatření byly zpřísněny. Důvodem je i stále trvající pandemie koronavirem SARS-CoV-2019, která stále tvrdí stíhá prakticky celé Spojené státy americké.

Společnost Google však není jediná, která nařídí svým zaměstnancům delší home-office, než bylo původně plánováno. Stejný krok se odhodlala podniknout i společnost Facebook. Očekává se tak, že na trhu bude obecně více využita externí spolupráce s menšími firmami, které mají lepší předpoklady pracovat on-line.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google očekává návrat všech svých zaměstnanců do kanceláří až v příštím roce

Žádné komentáře.