CDR.cz - Vybráno z IT

Google One koncem tohoto roku ukončí svou funkci VPN

Zdroj: Shutterstock

Nedávno odeslaný e-mail společností Google může zklamat mnoho uživatelů, kteří využívají službu VPN jako součást svého Google One předplatného. Naznačuje to totiž skutečnost, že výhoda přístupu k VPN postupně skončí, pravděpodobně koncem tohoto roku.

Funkce Google One VPN byla poprvé uvedena již v roce 2020, avšak původně byla k dispozici pouze pro uživatele s předplatným na 2 TB úložiště za minimální měsíční poplatek 10 $. V loňském roce však společnost rozšířila dostupnost této funkce na všechny plány One, včetně základní možnosti za 2 $ měsíčně, čímž se stala více dostupnou pro širší spektrum uživatelů.

Aktuálně mají uživatelé k této službě přístup, pokud se nacházejí v jedné z 22 podporovaných zemí a používají buď iOS nebo Android. Tato služba umožňuje uživatelům maskovat své internetové aktivity na počítačích Mac nebo Windows. Nicméně, společnost Google nedala jasný termín, kdy tato VPN služba zcela přestane fungovat. Mluvčí Google uvedl, že důvodem ukončení této funkce je minimální využívání ze strany uživatelů.

Zdroj: Shutterstock

Namísto poskytování této málo využívané funkce se Google rozhodl přesměrovat své zdroje na podporu dalších, více žádaných funkcí služby One. I přes ukončení VPN služby v rámci Google One budou uživatelé Pixelů nadále moci využívat bezplatnou VPN prostřednictvím aplikace Nastavení na zařízeních Pixel 7 a novějších modelů.

Tento krok může způsobit zklamání uživatelů, kteří aktivně využívali tuto VPN službu. Nicméně, zdůrazňuje se, že společnost reaguje na skutečné potřeby uživatelů a směřuje své úsilí na oblasti, které mají širší zájem a využití.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google One koncem tohoto roku ukončí svou funkci VPN

Žádné komentáře.