CDR.cz - Vybráno z IT

Goophone S5: Číňané volí metodu Ctrl+C a Ctrl+V, uvádí levnou kopii Galaxy S5

nepřehlédněte
Vypadá jako Samsung Galaxy S5 a dokonce nese podobné označení. Jiné logo a nízká cenovka však napoví, že je něco jinak. Výrobce Goophone představuje model S5, jehož výbava neurazí a za zlomek ceny kopíruje očekávaný model z dílen Samsungu. Co kopie nabídne?

Začátkem týdne jihokorejský Samsung představil nástupce populárního chytrého telefonu Galaxy S4. Velká očekávání následovalo spíše zklamání, ale i tak si S5 polepšil. Větší displej, fitness funkce, vyšší bezpečnost a hardwarová výbava patřící mezi elitu nechybí. A protože se osvědčil, můžeme se těšit i na design, který je pro poslední modely „Galaxy S“ charakteristickým.

Neuběhly dokonce ani tři dny a už má budoucí vlajková loď phabletů od Samsungu přesnou kopii. Čínský výrobce Goophone se na kopírování slavných konkurentů totiž přímo specializuje a bleskově po uvedení a potvrzení finálního designu potvrdil uvedení vlastního modelu s označením S5.

Na první pohled bychom jen těžko hledali rozdíly oproti Galaxy S5 a jak se dalo očekávat, týkají se hlavně výbavy. Ani přes levnější komponenty nebude Goophone S5 žádné ořezávátko. Těšit se můžeme na osmijádrový procesor MediaTek na frekvenci 2 GHz, výkonnou grafickou část Mali-450 MP4 a 2 GB RAM. Nechybí ani veliký 5" displej s FullHD rozlišením, operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean a slot pro dvojici karet SIM.

Na přesnou konfiguraci si ještě budeme muset počkat, ale už teď víme, že cena bude nastavena na příjemných 299 dolarů - cca 6 000 Kč. Podle všeho se již předprodejová várka úspěšně vyprodala a čeká se na její výrobu. Datum doručení prvním zákazníkům nikde zmíněné není.

Síť

GSM, WCDMA (HSUPA, HSDPA)

Displej

5” kapacitní FHD (1920 x 1080)

Procesor

2 GHz osmijádro, MTK MT6592

OS 

Android 4.2 (Jelly Bean) s funkčním Google Play

Fotoaparát

13 MPix (zadní), 5 MPix (přední)

Konektivita a funkce

WiFi

3,5mm výstup na sluchátka

Bluetooth

A-GPS

Paměť

RAM: 2 GB

Vnitřní paměť: 32 GB

Baterie

2800 mAh 

Jak asi může vypadat nábor zaměstnanců do oddělení pro návrh produktového designu ve jmenované čínské firmě? „Kreativita není nutností, požadujeme cit pro detail a zkušenosti s kopírováním. Znalost ovládání 3D skeneru výhodou!“

Pokud se podíváte na webové stránky www.goophone.cc, můžete se pokochat širokým portfoliem produktů, jejichž názvy vám budou nepochybně povědomé. Místo iPhonu 5S zde koupíte například navenek identický Goophone i5S, přičemž minimálně poměr cena/výkon vypadá zajímavě.

Aby byla iluze dokonalá, byl pro imitaci Apple zařízení dokonce použit speciální launcher Androidu připomínající prostředí iOS. Je vidět, že se v Číně nezaleknou ničeho, dokonce ani dobře placeného týmu právníků cupertinské společnosti...

Zdroje: 

1, 2

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Goophone S5: Číňané volí metodu Ctrl+C a Ctrl+V, uvádí levnou kopii Galaxy S5

Sobota, 1 Březen 2014 - 03:51 | Spirit_pcf | Pretoze na cinsky trh su proste kratky. Cisnka...
Pátek, 28 Únor 2014 - 16:39 | DRK | To je zase poněkus bulvární nadpis... Oni žádné...
Pátek, 28 Únor 2014 - 16:03 | maruširi | Problém číňanů je v tom, že během toho Ctrl+C a...
Pátek, 28 Únor 2014 - 15:52 | HKMaly | Je zajimave, ze apple presto jde po Samsungu a ne...

Zobrazit diskusi