CDR.cz - Vybráno z IT

Působivé! Od písniček k umělé inteligenci: Hound by mohl překonat Siri i Cortanu

Hound
Můžete se zeptat na složitá slovní spojení a nový asistent Hound vám odpoví, naplánuje cestu, nebo poradí co a jak. Aplikace od tvůrců rozpoznávače hudby překvapí. Na ukázkovém videu dělá zdarma přístupná betaverze doslova divy!

Pokud jste o SoundHound doposud neslyšeli, jedná se o šikovný nástroj, který vám pomůže nalézt prakticky jakoukoliv skladbu. Stačí nahrát ukázku hrající písničky, případně jí dokonce zazpívat a poté už jen počkat na bleskovou analýzu. Nyní se jeho tvůrci rozhodli přijít s něčím novým.

Hlasovou asistentku ve stylu Siri má díky Cortaně i Microsoft, stejně tak Google nabízí podobné funkce prostřednictvím Google Voice Search a Google Now. Pokud jste tyto asistenty někdy zkoušeli, asi uznáte, že k dokonalosti mají ještě hodně daleko.

Novým konkurentem bude pro produkty gigantů aplikace s názvem Hound, která v tuto chvíli míří na platformu Android. Tvůrci aplikace si řekli, že aplikace může dělat mnohem více, než jen zjišťovat jaké je teď počasí a kudy se dostat nejrychleji do práce.

Nejlépe fungování hlasového asistenta ukazuje video výše. Hound si očividně poradí i s dlouhým a mnohem komplexnějšími dotazy, než jeho konkurence.

Jeden z šílených dotazů z videa zní následovně: "Jaká je populace v hlavním městě Japonska a Číny, jaké jsou jejich velikosti v čtverečních mílích a ještě mi pověz, kolik lidí žije v Indii a jaké jsou předvolby pro Německo, Francii a Itálii." Odpověď je podle videa prakticky okamžitá a jediné co chvíli trvá, je přečtení dlouhé odpovědi.

Tohle musíte vidět:

Na otázky lze snadno navazovat. Pokud jste se v předchozím případě zeptali na populaci Japonska a nyní se zeptáte "A co je nejoblíbenějším jídlem?", dostanete odpověď vztahující se právě k Japonsku.

Propojení s aplikací má být podobné jako v případě Google Voice Search a tvůrci slibují, že díky aplikaci budete moci zvedat hovory, nastavovat budíky, upozornění a samozřejmě provádět nejrůznější hledání.

Již nyní můžete stahovat betaverzi. Po jejím nainstalování však musíte zaslat žádost o pozvánku a chvíli vyčkat. My jsme zvědaví, jak to s Houndem dopadne, zatím to vypadá velmi slibně.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Působivé! Od písniček k umělé inteligenci: Hound by mohl překonat Siri i Cortanu

Pátek, 5 Červen 2015 - 20:40 | Mo Jaaa | Aktuálně mám iphona, existuje nějaká použitelná...
Pátek, 5 Červen 2015 - 20:23 | Lubin | Čau, Hlasový asistent je perfektní věc,Uvidíme co...
Pátek, 5 Červen 2015 - 15:12 | Mo Jaaa | Ja už 8 let čekám na aplikaci, která by mi...
Čtvrtek, 4 Červen 2015 - 13:53 | BTJ | Mam pocit, ze jsem ten hound taky pouzival a...
Čtvrtek, 4 Červen 2015 - 10:01 | Paul MuadDib | Vždycky, když jsem Hound použil na zjištění...

Zobrazit diskusi