CDR.cz - Vybráno z IT

Instagram bojuje proti hackerům: Smazané fotky najdou uživatelé nově v koši

Uživatelé sociální sítě Instagram si po letech přijdou na své. Vývojáři přišli s implementací dlouho očekávané funkce, Instagram bude mít koš. Neslouží pouze neopatrným uživatelům, ale zejména jako bezpečnostní prvek. Tvůrci tak chtějí ztížit práci hackerům.

Hackerských útoků na uživatelské účty přibývá. Pokud není rovnou celý odcizen, zůstane často účet bez obsahu. Smazané fotografie, videa i stories se teď každopádně přemístí do koše, k jejich automatickému odebrání dojde až po lhůtě 30 dnů. Ruční, vynucené vysypání koše, bude podmíněno ověřením identity.

Aby si Instagram ověřil, že jde skutečně o svobodnou vůli majitele účtu, bude nutné úkon potvrdit skrze autorizační e-mail nebo SMS zprávu. "Budeme se chtít v první řadě přesvědčit, že ten, kdo permanentně maže obsah ze složky Koš, je opravdovým majitelem účtu," vysvětlují novinku vývojáři na svém blogu.

Po aktualizaci aplikace najdete koš, respektive složku Recently Deleted v nastavení účtu.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Instagram bojuje proti hackerům: Smazané fotky najdou uživatelé nově v koši

Úterý, 9 Únor 2021 - 23:31 | pepkovid | Všechno se dá obnovid, s vyjímkou: https://bit.ly...

Zobrazit diskusi