CDR.cz - Vybráno z IT

Instagram dohání TikTok a zavádí automatické titulky k videím

Sociální síť Instagram představila funkci, kterou konkurenční sociální síť TikTok představila již loni v dubnu. Jde o automatické generování titulků k videím ve vybraných jazycích.

Zdroj

Konkurenční boje nutí společnosti neustále vyvíjet nové věci a funkcionality, ze kterých konečný uživatel může jedině získat. Velké ovoce nyní nese vzájemná rivalita dvou sociálních sítí – TikToku a Instagramu.

Další novinka z Instagramu je právě výsledkem konkurenčního boje, protože se jedná o zavedení automatických titulků k videím na vašem kanálu, které má TikTok již od loňského dubna. Automaticky generované titulky budou po spuštění k dispozici pouze v některých vybraných jazycích, ale podle vyjádření Instagramu by mělo v blízké době dojít k rozšíření těchto jazyků.

Zdroj

Zda mezi nimi bude i čeština není v tuto chvíli jasné. O překlad se postará umělá inteligence, která ale není bez chyby. Postupem času se ale očekává, že se bude umělá inteligence učit a nakonec se zlepší. Vždy však bude závislá na tom, co se bude na videi odehrávat. Pokud nebude autor mluvit jasně a srozumitelně, mohou být jeho slova chybně interpretována.

Hlavním smyslem této novinky je zlepšit dostupnost této sociální sítě pro neslyšící, kteří si tak více užijí videa s mluveným slovem. Zároveň se usnadní práce tvůrcům těchto videí, kteří nebudou muset tyto titulky psát ručně. Funkci ocení však i uživatelé, kteří rádi sledují videa jen bez zvuku, aby nerušili okolí. 

Diskuse ke článku Instagram dohání TikTok a zavádí automatické titulky k videím

Žádné komentáře.