CDR.cz - Vybráno z IT

Dojmy z Jabra Rox Wireless: Takové líbivé ocelové špuntíky do uší

Jabra Rox Wireless 1
Dánská společnost Jabra uvádí na trh bezdrátová sluchátka Rox Wireless s podporou technologie Dolby Digital Plus. Nabízí vysokou kvalitu poslechu, telefonické funkce, líbivé provedení a tradičně silnou cenovku.

Jabra Rox Wireless jsou prvními bezdrátovými stereofonními bluetooth 4.0 sluchátky v sortimentu Jabry. Koncepčně se řadí svým provedením ke sluchátkům Jabra Sport Wireless+, ve srovnání s nimi však nabízí lepší výdrž na baterii, kvalitnější zvuk a provedení typu in-ear. V obsahu základního balení mimo sluchátek nalezneme USB nabíjecí kabel, návod, pytlíček, gelové nástavce Eargels ColorCore a volitelná raménka EarWings, které dozajista u Roxů použijete. A to myslím především z toho důvodu, že samotná sluchátka jsou spíše takové kovoplastové kostičky než trubičky, tedy i když padnou do vnější zvukovodu bezproblémově, svou pozici stabilně nefixují. V tomto ohledu za to může i samotná váha sluchátek (cca 17 gramů), která je znatelnější i z důvodu možného magnetického spojení, které zde supluje vypínání/zapínání sluchátek. Zajímavé je také umístění napájení – port microUSB, který je schovaný pod kovovým krytem levého sluchátka.

Jabra Rox Wireless 3

Pod pravým sluchátkem na propojovacím kablíku nadále nalezneme ovladač s NFC a s dvojící tlačítek pro regulaci hlasitosti a jedním středovým multifunkčním tlačítkem pro přepínání skladeb/přijmutí či odmítnutí hovoru/vyhledávání zařízení Bluetooth. Podle Jabry by sluchátka na nabití měly vydržet okolo 5,5 hodiny. (Při našem redakčním testu jsme se dostali lehce přes pět hodin.) Baterie se znovu nabila za cca 2 hodiny. Dosah zařízení propojeného se sluchátky přes Bluetooth se pohybuje do 10 metrů.

Jabra Rox Wireless
Typ sluchátekStereofonní, černé, in-ear
CertifikaceBluetooth 4.0, CE, FCC, IC, GOST, RoHS, REACH, IP52
Maximální vstupní výkon5 mW
Bluetooth/profily4.0/A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Dosah spojení10 metrů
Frekvence sluchátek20 - 20000 Hz
Citlivost sluchátek92 dB
Impedance16 ohm
MikrofonOmni, 100 - 8000 Hz (frekvence), 14 dB (citlivost)
Baterie5,5 h (provoz), 2 h (nabíjení), 190 h (pohotovostní stav)

A nyní ke kvalitě zvukové reprodukce. Rox Wireless nabízí hned na první poslech velmi překvapivě větší dynamický rozsah než většina bezdrátových Bluetooth sluchátek v této třídě. Hudba je velmi silná, jasná a čistá bez statického a nepříjemného syčení v pozadí, které se někdy nachází u podobných Bluetooth sluchátek. Basy a středy jsou vyvážené, výšky však na můj vkus trochu moc ostré (nic však co nespraví ekvalizér). Teplý tón oceníte při poslechu nejrůznějších hudebních žánrů, stejně jako při sledování filmu – podpora technologie Dolby. Co osobně rozhodně doceňuji, že se Rox Wireless nesnaží zaplavit uši silnými basy, s čímž jsem se setkal u náhlavních sluchátek Jabra Revo.

Jabra Rox Wireless 4Jabra Rox Wireless 7

Sluchátka jsou samozřejmě zároveň i telefonním headsetem, jak je u Jabry standardem. Výkon mikrofonu však žádnou revolucí neprošel, "trpí" podobnými neduhy jako ostatní produkty - druhá strana vás slyší se značným echem, stejně tak je nutné mluvit dost nahlas, aby vám druhá strana v rušném prostředí dobře rozuměla.

Jabra Rox Wireless 8Jabra Rox Wireless 9

Sluchátka Jabra Rox Wireless jsou navrženy tak, aby byly dostatečně odolné vodě i prachu (certifikace IP52). Nerezová ocel naopak přidává nádech prémiové kvality s celkovou kvalitou zpracování. Na pulty obchodů vyráží s doporučenou maloobchodní cenou startující na 3500 CZK.


Reklama
Nejlepší špuntíky z aktuální nabídky Jabry
Cena: 3 490 CZK*
Jrw

* orientační cena platná k publikačnímu dni tohoto preview v českých eshopech
Zdroje: 

vlastní

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dojmy z Jabra Rox Wireless: Takové líbivé ocelové špuntíky do uší

Pondělí, 19 Květen 2014 - 18:25 | Daniel Křenský | Celkem drahé sluchátka. To raději si koupím...

Zobrazit diskusi