CDR.cz - Vybráno z IT

Jak si zobrazit v Outlooku kalendář nadřízeného nebo jiného kolegy?

Pokud pracujete ve velké společnosti nebo pracujete formou Home Office, může se vám hladce stát, že čekáte, až váš kolega odpoví na e-mail, ale on neodpovídá. Přitom bez jeho odpovědi nemůžete pokračovat v práci dál. Problém může být v tom, že má dovolenou, je na služební cestě nebo má důležitou pracovní schůzku.

Zdroj: Shutterstock

Tomuto problému se dá snadno předejít, pokud znáte jeho časový plán, jinými slovy získáte přístup do jeho kalendáře. Naštěstí tuto možnost nabízí aplikace Microsoft Outlook, která je mnohými společnostmi využívána. Pokud i vaše společnost patří mezi ty, jež využívají Microsoft Outlook, stačí následovat těchto několik kroků a máte hned život jednodušší.

Jak si zobrazit kalendář svého kolegy?

  1. V záložce v levém panelíže níže vyberte „Kalendář“ a přepněte na kartu „Domů“

  2. V horní liště v kategorii „Spravovat kalendář“ vyberte „Otevřít kalendář“ a dále  „Otevřít sdílený kalendář“

  3. Otevře se vám nové okno, kde můžete vybrat jméno z adresáře hned poté, co kliknete na „Jméno“. 

  4. Když si vyberete z adresáře svého kolegu, zobrazí se vám jeho kalendář hned vedle vašeho. 

Zdroj: Shutterstock

Tento postup je zapotřebí pouze v případě, že chcete kalendář svého kolegy otevřít poprvé. Pak se sám přidá do podokna složek a při každém dalším přístupu postačí jen v tomto podokně složek jedním kliknutím otevřít požadovaný kalendář. Může ale nastat situace, že budete chtít přidat kalendář uživatele, který vám přímo neudělil oprávnění ke sdílení kalendáře.

Zde vám zobrazí Microsoft Outlook dotaz, zda chcete odeslat tomuto uživateli žádost o udělení oprávnění na sdílení jeho kalendáře. V případě, že budete chtít tuto žádost odeslat, dostane druhý uživatel oficiální e-mail s žádostí a možností sdílet kalendář jedním kliknutím. Výhodou sdílení kalendářů je i fakt, že si velice snadno sjednáte schůzku s kolegou.

Pro novou schůzku stačí ve skupině „Nový“ kliknout na „Nová schůzka“ a potom buď vybrat konkrétní jméno nebo vybrat možnost sjednat schůzku se všemi. Pokud máte strach o svoje soukromí, můžete si vytvořit vícero kalendářů s tím, že sdílený je pouze ten výchozí.

Diskuse ke článku Jak si zobrazit v Outlooku kalendář nadřízeného nebo jiného kolegy?

Středa, 2 Listopad 2022 - 08:45 | Anonym | CDR právě provádí fúzi s PCporadenstvím :-D
Úterý, 1 Listopad 2022 - 17:06 | WIFT | ...............................................

Zobrazit diskusi