CDR.cz - Vybráno z IT

Jak spustit mobilní androidí aplikace na Macu?

Spusťte si vaše oblíbené androidí aplikace i na svém OS X. Nástroj BlueStacks, který znají velmi dobře uživatelé Windows, je nyní k volnému stažení i pro Mac.

BlueStacks lze v podstatě považovat za funkční emulátor, pomocí kterého spustíte řadu aplikací z Google Play na svém počítači s Windows a nyní nově i na OS X. Pro ovládání aplikací a vůbec celého emulovaného androidího prostředí můžete použít touchpad (se zachováním podpory dvojice gest – swipe/zoom) a samozřejmě klávesnici.

Pokud to aplikace vyžadují, BlueStacks umí využít i webkameru, mikrofon a další hardware. Samozřejmě sdílí i aktivní internetovou konektivitu, pro stahování aplikací je nutné se přihlásit svým Google účtem.

Bluestacks Mac Android 4Bluestacks Mac Android 5

Samotná emulace je dost výkonově náročná, na druhou stranu vše běhá poměrně hladce a plynule. Můžete však ale narazit na aplikace, které se vám nainstalovat nepodaří – případně jejich ovládání bez dotykového displeje nebude pohodlné či takřka vůbec možné.

Bluestacks Mac Android 0Bluestacks Mac Android 2

Trochu úsměvné na celé záležitosti je možná to, že díky BlueStacks spustíte své oblíbené aplikace pro smartphone či tablet na notebooku nebo stolním počítači od Apple, ale namísto iOS verzí si budete muset stáhnout verze pro Android.

Bluestacks Mac Android 6Bluestacks Mac Android 3

A k čemu je vůbec taková emulace dobrá? Mohli by ji docenit jak běžní uživatelé pro spouštění řady her či oblíbených nebo i pro ně neznámých aplikací (než si je natáhnou do svých mobilních telefonů/tabletů), tak i třeba vývojáři, kteří potřebují otestovat vybrané nebo dokonce své vlastní aplikace před tím, než je vypustí do světa.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jak spustit mobilní androidí aplikace na Macu?

Pátek, 10 Červenec 2015 - 08:06 | maruširi | http://www.andyroid.net/#product
Pátek, 3 Červenec 2015 - 09:45 | Ano Ano | Bluestacks som par krat skusal a nepacil sa mi....
Pátek, 3 Červenec 2015 - 08:36 | xvasek | A je to emulátor, nebo runtime evironment? Já...
Pátek, 3 Červenec 2015 - 06:33 | BTJ | Pro vyvojare je primo emulator androidu ..........

Zobrazit diskusi