CDR.cz - Vybráno z IT

Kalašnikov chce konkurovat Elonu Muskovi, vyrábí vlastní retro elektromobil

Světově známý ruský zbrojařský koncern začal vyvíjet svůj vlastní elektromobil, který by mohl být konkurencí americké Tesle Elona Muska.

Každý snad někdy slyšel o proslulém Kalašnikovu. Zbrojařský koncern, který vyrábí tuto světově známou zbraň se nyní pustil do vývoje vlastního elektromobilu. V budoucnu by chtěl konkurovat americké Tesle Elona Muska, která je specializovaná na výrobu elektromobilů.

Koncept nového elektromobilu s názvem CV-1 představil koncern Kalašnikov na mezinárodním fóru Armija 2018, který se konal v blízkosti Moskvy. Karosérii bude CV-1 mít přebranou od retro IŽ-21252 Kombi.

Plánovaný výkon je 220 kilowattů s dojezdem až 350 km. Podle výrobce by měl Kalašnikov CV-1 dosáhnout zrychlení z nuly na 100 km/h za pouhých šest sekund.

Sofija Ivanovová, zástupkyně koncernu, prohlásila: „Chceme se stát konkurentem právě Tesly, protože jde v současné době o úspěšný projekt v oblasti elektromobilů. Chceme se mu tak alespoň vyrovnat.“

Kalašnikov však nepoužívá a nepřebírá pouze cizí technologie, ale pustil se do vývoje vlastních složitých systémů. Mezi tyto systémy patří i palubní ovládání, díky kterému může řidič sledovat stav motoru, měniče napětí a baterii automobilu.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Kalašnikov chce konkurovat Elonu Muskovi, vyrábí vlastní retro elektromobil

Středa, 29 Srpen 2018 - 18:56 | DRK | No ten design/vzhled je ale otřesný, nevím k čemu...
Pondělí, 27 Srpen 2018 - 20:51 | R-M-X | Koukám na datum, ale není 1. dubna .

Zobrazit diskusi