CDR.cz - Vybráno z IT

LG možná chystá novinky na bázi Chrome OS

Google Chrome Logo
Existuje možnost, že LG připravuje zařízení s operačním systémem Chrome OS. Nové ochranné známky, které společnost přihlásila minulý týden v Austrálii, tomu nasvědčují. Taková zařízení by navíc podle počtu ochranných známek mohla být až tři.

Velcí konkurenti, jako Acer, HP, Lenovo, Samsung či Toshiba, jihokorejského výrobce elektroniky LG totiž už své přístroje s operačním systémem od Googlu mají. Nebylo by tedy tak překvapivé, pokud by se na tomto specifickém trhu chtělo LG také zkusit prosadit. Proč o tom ale vůbec mluvíme? Protože tři nové australské ochranné známky, jejichž přihlášky LG podalo v posledním týdnu, na Chrome více než nápadně odkazují. Konkrétně jde o ochranné známky ChromeOne, ChromeDesk a ChromeStation, na které upozornil web TM Watch. Znamenat mohou samozřejmě skoro cokoliv (jak rozebíráme detailněji níž), vzhledem k situaci na trhu a ke svému znění ale skutečně nejvíc ze všeho působí jako možné názvy nových počítačů s operačním systémem Chrome OS.

Chrome OS 19

Kategorie výrobků a služeb, ve které jsou ochranné známky podány, nechává velký prostor pro spekulace a pochybnosti. Pokrývá totiž spotřební elektroniku velmi široce, a kromě mnoha dalších přístrojů (a v jednom případě i softwaru) obsahuje také laptopy, mobilní telefony, tablety a stolní počítače.

Jako by tahle neurčitost sama o sobě nestačila, je tu navíc ještě jedna další. Společnosti totiž často ochranné známky přihlašují, aniž by je následně skutečně využily. Je tedy stejně tak možné, že ochranné známky nakonec využity nebudou vůbec nijak, jako že se všechny tři týkají stejného zařízení, jehož konečný název ještě nebyl rozhodnut, nebo i to, že každá z nich je určena pro samostatný přístroj. Novinky by tak mohly být až tři.

O první možnosti, že by ochranné známky využity nebyly, přitom nesvědčí fakt, že pouhý týden po svém přihlášení již jsou ve stavu “taken for examination”. Ostatní známky podané ve stejné době tohoto stavu zpracování vesměs ještě nedosáhly, což by podle TMW mohlo znamenat, že LG na své nové známky nebývale spěchá.

IFA 2013 - LG logo

Vše ale nakonec může skončit úplně jinak. Nelze vyloučit, že jediné, co LG představí, bude třeba pouhý Chromem brandovaný smartphone. Kde se skrývá pravda, a co společnost novými ochrannými známkami skutečně sleduje, nám tedy snad ukáží příští dny, týdny či měsíce. 

Tagy: 

Diskuse ke článku LG možná chystá novinky na bázi Chrome OS

Žádné komentáře.