CDR.cz - Vybráno z IT

Mějte Olympiádu stále u sebe: Aplikace pro Android a iOS umožní i sledování živých přenosů

londýn_olympijské_hry_zive
Letní Olympijské hry v Londýně jsou v plném proudu a jen málokdo si může dovolit neustále sedět u televize a sledovat aktuální dění. Pro všechny sportovní fanoušky jsme připravili krátký článek, kde se podíváme na to, jak zůstat v obraze i bez přístupu k televizoru. Postačí k tomu telefon či tablet s Androidem či iOS.

V Anglii se sportovci z celého světa, včetně těch našich, snaží vybojovat nějaký ten cenný kov. Nechat si ujít tuto zajímavou podívanou by byla škoda, a pokud je vám překážkou přístup k televizi, ať už jste na cestách nebo právě v práci, dá se situace snadno vyřešit. Dostupná je řada aplikací, které umožní sledovat výsledky, rozpis sportovních klání, aktuální informace ze zákulisí, a především pak oblíbené živé přenosy. Jediné, co k tomu potřebujete, je chytrý mobilní telefon a připojení k internetu.

LOH 2012 - Oficiální aplikace s aktuálním děním a rozpisem Českého olympijského týmu

Čeští fanoušci mohou pro aktuální informace z olympiády využít prográmku, který je v současné době ke stažení pro platformu Android, pro iOS bohužel stále probíhá proces schvalování. Jeho instalace je možná přímo z obchodu Play, kde jej hledejte pod názvem "LOH 2012".

Instalace je rychlá a po jejím provedení je nutná registrace, případně přihlášení přes Facebook profil. Po přihlášení dojde ke stažení aktuálních dat a rozvrhů sportovních klání. V poměrně přehledném prostředí se uživatelé dozví aktuální zpravodajství, program (časový rozpis s možností ukládání do kalendáře a nastavení upozornění). V záložce výsledky se zobrazí kompletní výsledková listina, ale díky filtru "Češi" lze získat pouze klání našich sportovců. A pokud stále ještě nevíte, kdo z české elity na LOH reprezentuje, v záložce "Profily" to můžete snadno napravit.

loh_2012_londyn_ceska_aplikace (2)loh_2012_londyn_ceska_aplikace (3)

Z dalších funkcí stojí za zmínku přehledná mapa, kde si po kliknutí na daná sportoviště uživatel může najít cestu a případně zobrazit plán sportoviště. Pokud jste v místě dění, určitě oceníte možnost získat z prostředí aplikace vstupenku do Českého domu, kde je připraven zajímavý doprovodný program a lze se zde setkat se spoustou sportovců zvučných jmen.

loh_2012_londyn_ceska_aplikace (4)loh_2012_londyn_ceska_aplikace (5)

ČT4 - Živé sportovní přenosy stále při sobě

Druhá aplikace je dostupná již delší dobu, ale ve spojení s Londýnem 2012 by jí byla škoda nezmínit. Letošní hry totiž vynikají dobrou podporou právě pro živé přenosy po internetu. Ty jsou zdarma i prostřednictvím aplikace, kterou v marketech naleznete pod názvem "ČT4". Stejně jako v předchozím případě je aplikace kompatibilní jak se staršími verzemi Androidu, tak 4.0 ICS.

ct4_aplikace_android_4_ics_olympiada_zive (6)ct4_aplikace_android_4_ics_olympiada_zive (5)

Instalace je taktéž rychlá a není zde nutná žádná registrace. Na první straně se zobrazují aktuální zprávy, přičemž ty týkající se olympijských her lze odfiltrovat v seznamu článků pod položkou "Letní olympijské hry". Vedle standardních živých přenosů, které aplikace umožňuje, běží nepřetržité streamy s označením LOH 1-8. Pod nimi se skrývá hned několik naráz běžících přenosů, což znamená, že vám jen tak neunikne žádný z nich. Vše, co musí uživatel udělat, je vybrat si jeden ze streamů a zvolit "Spustit". Společně s předchozí aplikací tak tvoří zajímavou kombinaci, jak se dostat k aktuálnímu dění z olympiády.

ct4_aplikace_android_4_ics_olympiada_zive (4)ct4_olympiada_zive (2)

Přenosy si lze spustit také na stránkách ČT4, a pokud tak zrovna sedíte u PC, nebo máte jiné zařízení podporující Adobe Flash Player, můžete zvolit i tuto formu.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Mějte Olympiádu stále u sebe: Aplikace pro Android a iOS umožní i sledování živých přenosů

Pátek, 3 Srpen 2012 - 10:26 | suryp | No, spis jsem to myslel tak, ze Anglie "nam...
Pátek, 3 Srpen 2012 - 10:06 | suryp | Ja taky nemam cas sedet u televize ale ani u...

Zobrazit diskusi