CDR.cz - Vybráno z IT

Master Chief se hlásí zpět do služby. Microsoft ohlásil Halo Infinite

Konference Microsoftu se nesla v duchu oznámení několika nových titulů. Jedním z nich je i Halo Infinite, již šesté velké pokračování série FPS titulů, které si mohou hráči na konzolích Xbox již několik let užívat.

Studio 343, které za nově oznámeném pokračování stojí, ohledně Halo Infinite slibuje hodně. Tvůrci přiznali, že velmi naslouchali veškeré kritic pátého dílu a rozhodli se je maximálně adresovat. Jednou z hlavních výtek pátého dílu s podtitule Guardians byla minimální přítomnost Master Chiefa. Těmto fanouškům by měl nový díl tento stesk náležitě vynahradit.

"Hráči se připojí k Master Chiefovi na jeho největším dobrodružství za záchranou světa," prohlásil Phil Spencer v samých superlativech. Pokračování tentokrát bude sledovat osud Master Chiefa po událostech v Guardians. Takové rozhodnutí rozhodně chválíme, jelikož Master Chief rozhodně osloví větší skupinu fanoušků, než kdyby se série zaměřila na postavu Locka.

Mimo časové zasazení padlo i oznámení, že hra bude vyvíjena ve zcela novém enginu zvaném SlipSpace, který bude z konzolí Xbox One čerpat maximum. Oficiální trailer, který si můžete pustit výše, možnosti nového enginu názorně představuje. 

Mimo to má titul přinést i trochu obnovenou vizi uměleckého zpracování, které má čerpat z historie celé série. Tím tvůrci i vysvětlují, proč je helma Master Chiefa na konci traileru trochu jiná, než jsme zvyklí. A posledním novinkou je, že Halo Infinite si užijí i PC hráči, jelikož hra bude patřit do rodiny Play Anywhere. Série Halo se tedy po prvních dvou dílech vrací i na Windows. 

Tagy: 
Zdroje: 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Master Chief se hlásí zpět do služby. Microsoft ohlásil Halo Infinite

Žádné komentáře.