CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft Edge vylepší pomocí AI rozlišení obrázků na navštěvovaných webech

Microsoft chce konkurovat jiným prohlížečům, a tak do svého Edge zabudoval umělou inteligenci, která bude upscalovat obrázky nebo satelitní snímky v Bing Maps. Cílem je, aby se prohlížeč Edge stal oblíbeným místem pro prohlížení obrázků.

Zdroj

Možná jste se již setkali s tím, že některé obrázky na různých webových stránkách jsou neostré, zrnité a zkrátka mají nízkou kvalitu. Vývojáři prohlížeče Microsoft Edge nyní přišli s vylepšením pro svůj prohlížeč, který by právě tento problém měl alespoň částečně redukovat, a vyvinuli nástroj zvaný Turing Image Super Resolution Engine, který pomocí umělé inteligence dokáže upscalovat obrázek s nízkým rozlišením. Nedostatečné detaily tak doplní algoritmus. 

Zdroj

Ve světě technologií není upscaling žádnou novinkou, protože jsme se s ním mohli setkat už u Adobe Lightroom, kde si převzorkujete 12mpx obrázek na 48mpx. Dalším takovým nástrojem s obdobnou funkcí je Gigapixel AI. Microsoft samozřejmě nebude všude dávat velké několika megabajtové obrázky, ale uvádí, že na jeho prohlížeči budou obrázky jasnější a detailnější, než jaké byste viděli v jiném prohlížeči. 

Microsoft tímto chce docílit konkurenční výhody, aby se jejich Microsoft Edge stal oblíbeným prohlížečem k prohlížení obrázků na webu, a uživatelé měli nějaký důvod, proč jej preferovat. Svůj nástroj Turing Image Super-Resolution (T-ISR) již zavedl Microsoft v rámci satelitních obrázků na Bing Maps a zároveň v rámci nejnovější testovací verze Edge Canary.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft Edge vylepší pomocí AI rozlišení obrázků na navštěvovaných webech

Úterý, 24 Květen 2022 - 11:37 | Pepaja | A co třeba takové prohlížení rentgenových snímků...
Pondělí, 23 Květen 2022 - 17:49 | Pastelka | Jen doufám, že to bude volitelné a rozhodovat o...
Pondělí, 23 Květen 2022 - 12:32 | iko | parada, tak uz to nebudu fotky ale malby

Zobrazit diskusi