CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft nabídne softwarovou klávesnici z Windows Phone uživatelům iOS

nepřehlédněte
V posledním emailu určeném vybraným uživatelům přihlášených do programu Windows Insider se objevila výzva, že Microsoft hledá uživatele iPhonů se zájmem pro zapojení do zatím uzavřeného kola testování jejich známé Windows Phone softwarové klávesnice Word Flow.

Ta by měla nabízet vše, co o ní známe z ryze microsoftí platformy. Tedy automatické návrhy oprav, gesta, schopnost Swype psaní nebo jazykové balíčky. I když není zatím jasné, kdy bude klávesnice uveřejněna pro iOS veřejně, práce v Microsoftu jsou zřejmě v tomhle ohledu v plném proudu, a tak by finální vydání mohla být jen otázka několika málo měsíců.

Je zajímavé sledovat, jakým prostým způsobem se Microsoft zbavuje vlastních zajímavých částí jejich mobilní softwarové platformy. Narážíme tím na nedávno publikovanou zprávu o uvolnění hlasové asistentky Cortany pro další konkurenční systémy, konkrétně tedy Android a iOS.

 

Dalo by se tak říci, že si Microsoft sám sobě tak trochu bere vítr z plachet, zbavuje se víceméně unikátních funkcí vlastního mobilního operačního systému. Na druhou stranu to ale podporuje jeho touhu v nabírání zkušeností napříč různými platformami, což by mu možná ve finále mohlo pomoci při rozvoji dalších vlastních služeb. Metaforicky odemčený mobilní software je pak jen zanedbatelná investice.

Z našich vlastních zkušeností bude ale velmi důležité zajistit stabilní běh aplikace. Pro iOS totiž již dnes po uvolnění podmínek ze strany Apple existuje řada možných klávesnicových alternativ mimo standardní, kterou Apple moc nerozvíjí. Bohužel, netroufáme si tvrdit, jestli je to pastička od Apple či chyba vývojářů, alternativy jsou velmi často nestabilní a jejich padání v průběhu psaní či vůbec nefunkční interaktivní spuštění není žádná rarita. 

Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft nabídne softwarovou klávesnici z Windows Phone uživatelům iOS

Úterý, 19 Leden 2016 - 10:36 | xvasek | Jj, dřív byly dobré, i jako Linuxák jsem chodil s...
Úterý, 19 Leden 2016 - 09:08 | Vendelín Kryšpín | Kdyby radeji misto vnucovani te sve nejlepsi...
Pondělí, 18 Leden 2016 - 19:30 | HKMaly | Treba stoji. Jejich HW mysi pry taky byli...
Pondělí, 18 Leden 2016 - 14:39 | xvasek | V MS očividně stále trpí utkvělou představou, že...

Zobrazit diskusi